נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

חבר טוב שלי סוף סוף עבר לעיר הגדולה. במקרה רגיל זה היה סתם עוד משהו נחמד שקורה, אבל במקרה שלו זה משהו שחייבים לחגוג. אז לקחתי אותו להסתובב קצת ברחבי העיר, כדי להציג לו את המקומות שאני הספקתי להכיר בחצי השנה שאני כאן לפניו. לקראת סיום הסתובבנו בטיילת החדשה באזור חוף גורדון ופתאום משך אותנו שלט פרסומת ל-Fish kitchen, שצמוד למסעדת  לונדון המפורסמת (בין חוף גורדון לחוף פרישמן, ומסתבר מאוחר יותר שהם חולקים את אותם הבעלים). אני באופן אישי מאוד אוהב את ארוחות הבוקר של מסעדת לונדון, אז הייתה לי הרגשה שאין מקום טוב מזה לעצור לרגע ולאכול. מה גם ששנינו גרגרנים לא קטנים, ואחרי טיול ממושך לא היה קשה לשכנע אותנו להיכנס.

יש הרבה סלטים בים
התיישבנו ומיד קיבלנו תפריטים. החלטנו לוותר על מנות ראשונות, ובמקום זה לקחנו את הדיל שבו לוקחים מנה עיקרית ומוסיפים 20 ₪ עבור תוספת של ״סלטים שונים ומגוונים, תוספות חמות ולחם הבית״ כפי שאמר התפריט.

סלטים במסעדת פיש קיטשן
ממש הופתענו שתוך כמה דקות התחילו לנחות עלינו מנות שמילאו את השולחן בריחות וצבעים. הוגשו לנו כעשרה סלטים הכוללים כרובית בטחינה וסילאן (מעולה), סלט עדשים, פלפלים קלויים, שעועית שחורה, סלט חומוס, עגבניות ו-2 סלטי חצילים. אך זה לא הכל - כל אחד גם קיבל סלט אישי, וביחד חלקנו חציל בטחינה, פוקאצ׳ה נהדרת, והדובדבן שבקצפת - ירקות בטמפורה.

התפוצצנו רק מהמנות הראשונות, אבל כמו שאמרתי - אנחנו שנינו גרגרנים לא קטנים ולכן ניגשנו בנחישות ורעבתנות גם למנות העיקריות. הזמנתי לי 'פלטת פירות ים מוזהבים' וניר הזמין את תבשיל קוביות לוקוס ברוטב פרובנסיאל, שהגיע עם תפוחי אדמה בשמנת.

על הפלטה שלי היו שרימפס, קלמארי, ומגוון די רחב של דגים, מצופים בטמפורה, בליווי רוטב צ'ילי. הביס הראשון היה הרגע שהבנתי באופן סופי שהחבר׳ה של פיש קיטשן פשוט יודעים לעשות אוכל. התענגתי על המנה העצומה הזו, שבכלל לא הצלחתי לסיים, עד כניעה מוחלטת של הקיבה שלי מפאת חוסר מקום. מבחינתי זו המנה המנצחת של הערב, ולמעשה זו מנת הים הכי טובה שאכלתי בזמן האחרון.
פלטת פירות ים ודגים בפיש קיטשן

ניר מאוד התלהב ממנת קוביות הלוקוס, שהיה עשוי טוב ועסיסי, ותפוחי האדמה התאימו והחמיאו למנה.

אחרי שנרגענו קצת מהאוכל היה אפשר להישען רגע אחורה וגם להעריך את המיקום המעולה של המסעדה. על הטיילת, עם נוף לים, וכיאה לתל אביב בחודשי הקיץ, מלא תיירים ממלאים את האוויר בהרבה מאוד שפות. לרגע היה אפשר לחשוב שאנחנו בכלל באיזו עיר חוף בחו״ל.
 

שעת התה
המלצרית הגיעה ולרגע קטעה את המחשבה והציעה לנו את ה׳תה של הפיש קיטשן׳. בתוך אווירת החו״ל הרגעית שהייתה לי אמרתי ׳כן, בשמחה׳, למרות שמיד אחרי שהיא הלכה תהיתי לעצמי האם תה חם הוא באמת הדבר הכי נעים לעשות בחום של תל אביב.

ועכשיו רגע של רצינות, כי זה עלול להישמע מוזר - אבל להתחרט על התה הזה ממש לא בא בחשבון. כאשר תגיעו לפיש קיטשן, תסמכו עליי שלא משנה מה המזג אויר, אתם צריכים לטעום את התה הזה, שכל כך הפתיע, שפשוט עזבנו את הנוף והתחלנו לדבר על כמה שהוא טעים. שילוב של צ׳אי ודבש שעושה מתוק בפה ונעים בבטן.

לסיום, הזמנו קינוחים. אני הזמנתי את הסברינה וניר הזמין את עוגת הגלידה נוטלה. הסברינה הייתה טובה, אבל ממול ראיתי את ניר מתמוגג על העוגה שלו וליבי נצבט שאני לא יכול לאכול שוקולד.
עוגת גלידה נוטלה. פיש קיטשן
אחרי הנקודה הזו ידענו שכבר לא נמשיך יותר לטייל. היה יום מעולה עם סיום מעולה ואין כמו לפרוש בשיא. אז רגע לפני שהלכנו, ביקשתי כוס נוספת של תה והחלטנו יחד שנבוא לכאן שוב.

חשבון בבקשה:
פלטת פירות ים - 99 ₪ 
תבשיל קוביות לוקוס - 99 ₪
פעמיים סלטים ומנות ראשונות - 40 ₪
עוגת גלידת נוטלה - 34 ₪
סברינה - 34 ₪
סה״כ ל-2 אנשים: 306 ₪ של כיף

פיש קיטשן, הרברט סמואל 111, תל אביב. 052-9375436

* הכותב הינו אורח של המסעדה

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מייקס פלייס הרצליה (צילום: באדיבות המקום)
 אוכלים בגרג בנמל תל אביב
 אוכלים בגרג בנמל תל אביב
ראצ'ה תלמד אתכם על אוכל גיאורגי
ביקור זוגי בארנולד בתל אביב
מסעדה ובייקרי: בראון בתל אביב
שני קילוגרם מעל כל היתר: מסעדת NG
יודעת את השפה: מסעדת בית איטלקי
דרבי בר דגים: מסעדת הבית של חובבי הז'אנר
בוצ'רי דה ברילוצ'ה - עיירה ארגנטינאית בלב תל אביב
בית ויס התחדש: ברוכה הבאה פוזיטינו
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?