נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בואנסרה, יום ראשון. נכון, לא כולם מתים על יום ראשון. בינינו, יש כאלה שאף מייחלים לקיצו או להמיר את דתם לנצרות כדי ליהנות משבוע בלעדיו. אני דווקא די בסדר עם ראשון. בשבילי הוא עוד התחלה חדשה, נחמד להתחיל כל שבוע מחדש. ועם ההרגשה הזו התחיל לו עוד שבוע. רק שהפעם, קצת אחרי שאנשי המשרדים מרמת החייל שבו הביתה, הראשון שלנו התחיל בפינוק איטלקי אותנטי, כזה עם מפיות משובצות אדום לבן, עם תפריט שדובר איטלקית בעברית. זה קרה בג'ויה רמת החייל, חלק מרשת בת 4 אחיות הפזורות בהרצליה, סינמטק תל אביב, רמת השרון וכמובן רמת החייל.

כל הדרך מאיטליה
בחיוך איטלקי מקבלת את פנינו המארחת (שתסלח לי ששכחתי את שמה ולצורך העניין נקרא לה פרנצ'סקה). פרנצ'סקה מובילה אותנו לשולחן במרפסת מעוטרת בצמחייה ירוקה, האמת קצת פרדוקסלי לשבת באמצע כל הירוק הזה בלב אחד האזורים הממוסחרים בישראל.

שליש קרלסברג חבית (24 ₪) בשבילי וסנגרייה (38 ₪) בשבילה, ואופיר, המלצרית המקסימה שלנו ממליצה לנו על מנות הפתיחה – ארנצי'ני (36 ₪) - כדורי ריזוטו מטוגנים במילוי גבינה, צ'ילי ופרמז'ן ורוטב מרינרה. לצד הארנצ'יני הביאה איתה אופיר סלט קפרזה טרי, מרענן ועמוס עגבניות שרי ומוצרלה על שכבת פסטו (48 ₪) טעם של תחילת השבוע, תחילת הקיץ.

מרענן פה
עד העיקריות קשקשנו טיפה על חומרי הגלם שחלקם עושים את דרכם על בסיס קבוע מאיטליה ובדרך שומרים על טריותם. אופיר סיפרה לנו על תפריט הקיץ החדש והמרענן, אז קפיצה קטנה לאיטליה פינת רמת החייל ותתרעננו.

לעיקריות הלכנו על אחד מהספיישלים – שני קנלוני (66 ₪) ממולאים בגבינות ותרד בליווי רוטב רוזה (אפשר גם בשמנת או עגבניות) על פלטה חמה שתשמור על הגבינות מותכות ביס אחרי ביס, ועוד ביס ועוד ביס, זה פשוט לא מפסיק להיות טעים. הרעיון להגיש את המנה על פלטה חמה משדרג פלאים את הקריספיות של הקנלוני ואת הטעם של הגבינות.

ורגע, זה לא נגמר. יש מנה נוספת, מלאכת מחשבה ועשייה אחריה. קוביות טלה משופדות על גבעולי רוזמרין, צלויות למחצה בליווי ריזוטו אפונה (92 ₪). שיפוד בשר על רוזמרין יישמע לחלק מאיתנו כגימיק, אבל אחרי הביס הראשון מבינים שזה יותר מגימיק, זה טעים, זה מעניין.

אריוודרצ'י
רגע לפני שיום ראשון מסתיים, מקנחים בשתייה חמה כי לקינוח לא נשאר ממש מקום אבל הנה עוד סיבה לחזור, כי דווקא ביום ראשון כשכולם נחים מהסופ"ש שהגיע יחד עם הקיץ והרחובות מתרוקנים, רמת החייל הופכת להיות אזור הומה מכל המינים ומכל הטעמים, ובאמצע שוכנת לה ג'ויה, מוקפת בירוק. איטליה במיטבה באמצע הרחוב הכה סואן. אז בון אפטיטו. נראה לי שהתחלתי לחלום באיטלקית.

את החשבון פור פבורה
1/3 קרלסברג – 24 ₪
סנגרייה – 38 ₪
ארנצ'יני – 36 ₪
סלט קפרזה – 48 ₪
קנלוני ספיישל – 66 ₪
שיפודי טלה וריזוטו – 92 ₪
סה"כ: 304 ₪ לזוג
תיהנו, זה יום ראשון

ג'ויה, הברזל 4, רמת החייל. 053-9429695

* הכותב הינו אורח של המסעדה

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
להתאהב כמו איטלקי
פאר והדר בהוד השרון: מסעדת מדיסון
הכי בית איטלקי: מסעדת גוסטו
NG מציגה: ארוחת פליאו
צ'ק אין של אחרי מלחמה
צ'ק אין של אחרי מלחמה
נשף אבראג'
בוקר טוב, כבר ערב
דרבי בר דגים: מסעדת הבית של חובבי הז'אנר
בוצ'רי דה ברילוצ'ה - עיירה ארגנטינאית בלב תל אביב
בית ויס התחדש: ברוכה הבאה פוזיטינו
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?