נגישות
נגישות

הפונדק והטראק: תופעת דה לוקס

לפני קצת יותר משנה הפציעה בשמי הקולינריה תופעה חדשה בעולם המסעדות והביאה איתה משב רוח רענן של אוכל אמריקאי מדויק, טעים והרפתקני. פונדק דה לוקס וטראק דה לוקס הן ללא ספק המשפחה האמריקאית הכי מאושרת בישראל

מסעדות בתל אביב המסעדות של rest
שרון שגב
תאריך פרסום: 04/06/2015, 15:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הפונדק
זה התחיל בפברואר 2014 בשוק הפשפשים. דיינר ברביקיו אמריקאי קם (רחוב עולי ציון 7) והביא עמו בשורה חדשה: אוכל אמריקאי הארד קור, עם התמחות בבשרים מעושנים.

אנשי פונדק דה לוקס זיהו את הצורך הקיים, וידעו לתת לסועד הישראלי בדיוק את מה שחיפש. המעשנה של דה לוקס התחילה לפעול במרץ, ובמשך שעות ארוכות עישנה סוגים שונים של בשר – אסאדו, כנפיים, אווז, בשר לבן, לשון וגם עופות. הבשרים מגיעים בכמה וריאציות: לפי משקל, על העצם או בסנדביצ'ים. מלבדם יש בתפריט גם מנות צד כמו סלטים, קלחי תירס, צ'יפס ועוד. בנוסף, מוצעים קומבואים שונים שמציעים טעימה מכמה סוגי בשר (מגיע בגדלים שונים בהתאם למספר הסועדים).
פונדק דה לוקס. צילום: בן יוסטר
הטראק
בעקבות ההצלחה הרבה שזכה לה הפונדק בזמן מאוד קצר, החליטו לפתוח סניף שני בכיכר דיזנגוף, שבמרכזו עומד רעיון מדליק – בתוך המסעדה ניצב לו טריילר שתוחם בין המטבח למסעדה, ודרכו ניתן לראות את המטבח עובד, ושם גם מוגשות המנות על הדלפק. המקום נקרא טראק דה לוקס, והמטרה (שהושגה) היתה שתרגישו כאילו אתם יושבים ליד משאית אוכל ניידת.

הרעיון המרכזי בטראק גם הוא נשען על בשרים מעושנים, אך כאן הלכו גם על מנות אמריקאיות נועזות יותר ופחות קלאסיות כמו נאגטס (זנב שור), בטן חזיר ועוד.

בהתאמה עם תפריט הפונדק, גם בטראק תוכלו לקחת את הבשרים שלכם לפי משקל, בקומבואים או 'על העצם', ויש גם סלטים, מנות צד, נקניקיות תוצרת עצמית וקינוחים. בטראק הוסיפו גם נשנושים כמו נאגטס זנב שור, פרעצל וריבת בייקון, קורן דוג ופרייד צ'יקן. ובגזרת התוספות יש קלח תירס בברבן וצ'ילי, מק אנד צ'יז עם או בלי בייקון, צ'יפס וג'ק צ'יז (צ'יפס מוקרם בצ'דר), תבשיל שעועית, סלטי כרוב שונים ועוד.
השוס: מגדל פנקייקס עם בשר חזיר מפורק. טראק דה לוקס. צילום: בן יוסטר

הארוחה שלנו
לא קל לבחור מהתפריט של הטראק. הכל נשמע טוב והכל הולך עם הכל. התייעצנו מעט עם המלצרית והזמנו כך: נאגטס זנב שור, קורן דוג, פנקייק פולד פורק עם קרם פרש וחלפיניו, סלט כרוב עם נענע ויוגורט, ומאוחר יותר הזמנו גם שתי מנות בשר: אסאדו ובטן חזיר.
הנאגטס היו מעולים, טעמם מיוחד והיו פריכים כמו שצריך. הקורן דוג היה טעים עם מעטפת עבה של תירס (פולנטה) וטוגן כמו שצריך. סלט הכרוב היה מרענן (אחריו הזמנו סלט כרוב אחר עם שמיר וחרדל), ועד עתה המנה הטובה ביותר שהגיעה היתה הפנקייק עם בשר החזיר המפורק, קרם פרש וחלפיניו. השילוב של הבשר עם המייפל, קרם פרש ומעט חלפיניו היה פשוט תענוג. רק זהירות – מדובר במגדל מרשים של פנקייקס, כך שאם תרדו על כולו, סביר להניח שזה לא ישאיר לכם מקום לשום דבר אחר. עצה ידידותית – חלקו אותו עם אדם אחד נוסף לפחות.

המשכנו אל האסאדו ובטן החזיר. הבטן היא מנה מאוד מיוחדת, שטעמה אינה דומה לשום טעם של נתח בשר שאכלתם. אך החלק הכי טוב במנה הוא שומן החזיר, כך שחבל מאוד אם תוותרו עליו. גם הג'ק צ'יז ליוו אותנו היטב, ובקושי הגענו לאכול מהאסאדו כיוון שהיינו כבר מלאות עד אפס מקום.
אסאדו וג'ק צ'יז. טראק דה לוקס
סיימנו בשני קינוחים – קראק פאי (טרי מהתנור ועדיין לא נמצא בתפריט) וגלידה אמריקאית עם קרמל מלוח וחתיכות בייקון. מעט אוונגרדי אפילו בשבילנו, אבל לקחנו את הגלידה ולא התחרטנו. תראו, על טעם וריח אין להתווכח. יש שיאהבו את השילוב של המתוק והמלוח עם טעם הבייקון, ויש שיגידו שהגלידה בתוספת הקרמל המלוח מאוד טעימה אבל חתיכות הבייקון אינן קשורות. אנחנו חשבנו שהגלידה מעניינת, אך אני העדפתי את הקראק פאי שהיתה לא פחות ממעולה. 
גלידה אמריקאית עם קרמל מלוח ובייקון. צילום: לימור לבון
תפריט האלכוהול של הפונדק לא נמצא שם סתם בשביל היופי. לארוחה כזו שמחה חייבים להוסיף צ'ייסר או איזה קוקטייל.
וכמעט שכחתי – יש תפריט צהריים חדש, בו תוכלו לבחור בין ארוחת צהריים בסיסית (כריך עם תוספת) ב-39 ₪; ארוחת ספיישל עם מבחר מהבשרים ותוספת ב-54 ₪ או ארוחת קומבו עם שני סוגי בשרים ותוספת לבחירה ב-84 ₪. יש גם ארוחת ילדים למי שמגיע עם הצאצא לארוחת "הכר את התרבות הקולינרית האמריקאית". חינוך כזה מגיל צעיר מקובל עלינו לחלוטין.

התובנות שאחרי
בטראק (וגם בפונדק) הולכים לפי מסורת הברביקיו הישנה שכוללת כמה שלבי השרייה, תיבול יבש או רטוב ושהייה ארוכה במעשנת עץ טבעי לעישון חם או קר. עשו כאן עבודת מחקר רצינית לפני שפתחו את הפונדק, ואחרי שראו כי טוב החליטו לזוז קצת מהאוכל האמריקאי השמרני ולתת לסועד אופציות לנסות דברים הרפתקניים יותר. כפי הנראה, הסועד הישראלי הגיע מוכן להרפתקאות חדשות, והטראק צוברת תאוצה לא פחות מהפונדק.

טרנדים חדשים נכנסים לעולם הקולינריה חדשות לבקרים, אך יש כמה שתופסים אחיזה וממשיכים איתנו שנים רבות. נראה שהאוכל האמריקאי מדבר אל הבטן של הסועד הישראלי וגורם לו להרגיש איתו בנוח. מדובר באוכל לא מתיימר, בצורת ישיבה לא מחייבת ובאווירה כללית של כיף וחופש בחסות הדוד סם.

אנשי דה לוקס פתחו את עינינו ובטננו להרפתקאות קולינריות חדשות, ועל כך נאמר להם תודה (במבטא אמריקאי כמובן).

צילום בעמוד הבית: בן יוסטר
צילום בראש העמוד: אפיק גבאי

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עכשיו אילת. איפה הארוחות הכי משתלמות?
שיראטויה: יפנית אמיתית בתל אביב
מסעדות חדשות בתל אביב
פסטיבל סרי לנקה באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
פסטיבל פרו באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
ארבעה בראנצ'ים שווים באזור המרכז
לא חייבים בבית: אוכלים בחוץ בחוה"מ פסח
ארוחת החלומות בסנטה רוזה
דרבי בר דגים: מסעדת הבית של חובבי הז'אנר
בוצ'רי דה ברילוצ'ה - עיירה ארגנטינאית בלב תל אביב
בית ויס התחדש: ברוכה הבאה פוזיטינו
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?