נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
אם תנסו להיזכר במסעדות הטובות שהייתם בהן בשנים האחרונות, תגלו שהיה מדובר בהרבה יותר מאוכל טוב. תמיד היה זה מקום מיוחד, חברים טובים שאיתם הייתם ואווירה שעושה את ההבדל. למסעדת אדלה ברמת ישי יש את כל הפרמטרים שיוצרים ארוחה או אירוע שכזה.

בראשית רמת ישי
לפני כ-10 שנים חזרו מאיה ויואב מלימודים בגרמניה. מאיה למדה תיאטרון ויואב למד אדריכלות; החזון היה לפתוח תיאטרון ילדים ובחזיתו בית קפה קטנטן. בימים ההם רמת ישי הייתה עיירה מנומנמת ולא המרכז הקולינרי הגדול שהיא היום, ולאחר פגישה עם יועץ קולינרי הוחלט לשנות קונספט ולפתוח בית קפה - ביסטרו עם דגש על אווירה ואוכל טוב. יואב אמון על העיצוב החם והביתי ומאיה על האירוח, האווירה הייחודית והניהול השוטף.

יואב גם עיצב את מתחם האירועים של אדלה שנמצא בחלל נפרד וצמוד למסעדה, בחלל מקום לאירועים של עד 120 אנשים וחדר פרטי ל-30 אנשים לטובת מפגשים של חברות ואירועים קטנים. בפנים המסעדה יש גם כן חדר פרטי עם מקום ל-25 אנשים.

אדלה מצליחה ליצור תמהיל יפה ומעניין של ביסטרו שלצידו מתחם אירועים מעוצב. בימי הקיץ ישנן הופעות של זמרים מתחילים כמו גם זמרים מפורסמים, ובימי שישי יש קבלת שבת בשעות אחר הצהריים.

התחלה מוצלחת
הגעתי עם ידידי המהנדס בחמישי בערב. לשמחתנו האווירה הייתה מאוד ביתית ונעימה, וללא כל מסכים ושידורים ברקע. האווירה השקטה והנעימה "הזמינה אותנו להזמין" מיד יין. מזג האוויר האביבי הוביל אותנו לבחור יין לבן קליל - ויוניה של יקב אורטל. הויוניה הוא זן שלאחרונה תופס יותר ויותר מקום של כבוד בעולם היין הישראלי, ובצדק. הכרמים נמצאים באזור אורטל בגובה של כ-1,000 מטר והיין עצמו פירותי ונעים ועם רמת חומציות מצוינת, בהחלט בחירה מעולה להתחלה של ארוחת ערב קיצית.

למנות ראשונות הזמנו סלט עגבניות המכיל כמה סוגי עגבניות -  צלויות וטריות, עגבניות שרי ועלי מיקרו בזיליקום, פסטו, גבינת פטה, שמן זית ובלסמי ומוגש עם לחמניית הבית. מנה ים תיכונית קלילה ומצוינת עם שילוב טעמים נפלא שמתחבר היטב לבלסמי המצומצם. כמנה ראשונה שנייה הזמנו את השרימפס המבושל בחמאה, יין לבן ועגבניות שרי. מעבר לשרימפסים עצמם, שהיו מאוד מוצלחים וטריים, הרוטב "נוגב" עד סופו מהצלחת.

לעיקריות שותפי לארוחה בחר אנטריקוט, אני בחרתי מנת דג שתתאים ליין הלבן. האנטריקוט הוגש במידת עשייה מדיום והיה עסיסי ורך ויחד עם זאת נוטף מיצים. לידו הוגש רוטב צ'ימיצ'ורי, ירקות קלויים ותפוחי אדמה. לאוהבי הבשר – מנה מצוינת ומומלצת.

דג המוסר הוגש על הגריל ברוטב שום, יין לבן, עגבניות שרי ועשבי תיבול, הדג היה עשוי היטב ובעל מרקם עדין מאוד שהדגיש את טעמו ואת התוספת העדינה של הרוטב. בהחלט מנה מצוינת.

לקינוח החלטנו לבדוק האם הטרנד הטבעוני בא כאן לידי ביטוי בצורה מוצלחת, ולקחנו פרפה חלבה טבעוני לצד האספרסו. הפרפה היה בהחלט עשוי היטב ואם לא היו אומרים לנו לא היינו חושבים שהוא טבעוני (ההקצפה בו הייתה יפה ומרשימה). קינוח מצוין לטבעונים וגם לאלו שלא.

מנה מנצחת
פה אחד – נבחר השרימפס המבושל בחמאה, יין לבן ועגבניות שרי, הרבה בזכות הרוטב הממכר. מנת הדג היתה מתחרה קשה בתחרות בזכות טעמו העדין והשילוב הנכון שיש בו עם הויוניה הלבן של יקב אורטל.

למי מתאים
אדלה תתאים לאלו הרוצים ערב שקט עם בן\בת הזוג או כמה חברים קרובים, ערב שבו אפשר לדבר ללא מסכים. אוהבי המקומות המעוצבים ימצאו עניין ובית חם באדלה (וכדאי להם לבקש לראות גם את מתחם האירועים).

אז מה אכלנו:
סלט עגבניות – 29 ₪ 
שרימפס ברוטב מדהים  – 39 ₪ 
סטייק אנטריקוט  - 124 ₪ 
דג מוסר  - 86 ₪ 
פרפה חלבה – 38 ₪ 
שני אספרסו  - 18 ₪ 
סך הכל: 334 ₪ לזוג לערב של אוכל טוב ואווירה מצוינת

אדלה, רמת ישי. 053-9444100

* כתבה פרסומית

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
הנמל 24 חיפה (צילום: באדיבות המקום)
ברוסטקה ב-HFA (צילום: באדיבות המקום)
מסעדת גולדן קורל מול הים (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה על הים במסעדת אבו כריסטו עכו (צילום: באדיבות המקום)
דג קרודו במסעדת רפאלו חיפה (צילום: באדיבות המקום)
פיצות בביגה פסטה בר קיסריה (צלם: גלעד הר שלג)
מרתף היין העתיק בזכרון יעקב (צילום: באדיבות המקום)
פלטת סלטים במסעדת רותס (צילום: באדיבות המקום)
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר