נגישות
נגישות

תיאבון בריא: מסעדות חדשות בתל אביב

העיר שלא נחה חובקת בזרועותיה 6 מסעדות חדשות ומצפה לפתיחתן של 3 נוספות בחודשים הקרובים. וכפי שהערכנו בסיום השנה החולפת, הטרנד האסיאתי ממשיך להתפשט ולצדו אופציות יווניות וים תיכוניות, כי תל אביב היא כור היתוך קולינרי שלא מקפחים בו אף אחד

מסעדות בתל אביב חדשות מהצלחת
לימור לבון
תאריך פרסום: 18/02/2015, 13:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הצוענייה
אחרי שוק הפשפשים מסתמן השוק היווני כמתחם המסעדות החם הבא. לסנונית הראשונה קוראים הצוענייה והיא ממוקמת במבנה יפואי עתיק ויפהפה (לתקופה קצרה פעל בו אבטליון, של דפנה בר ציון ז"ל). ריהוט בסגנון הסלון של סבתא משרה אווירה נינוחה ומוזיקה בלקנית שמחה מתנגנת ברקע. הבעלים ליאור גרטי, שחקן ומחזאי (ואח של השחקנית נטע גרטי) חיפש מקום שבו יוכל לארח ולהיזכר בתבשילים  מבית סבתו. הוא חבר לשף ארז מדינה (לשעבר רפאל, רוקה, רק בשר) ויחד הם שיחזרו את המתכונים הישנים וחקרו את מטבחי מדינות הבלקן. התפריט מביא לשולחן את מיטב מעדני הבלקן: מזטים קרים וחמים (כ-22 ₪ בממוצע), פלטות דגים/גבינות (52 ₪), סובלאקי וצזיקי (40 ₪), מוסקה וקדרת עוף בלימון (44 ₪). האווירה חברית ומעודדת לפתוח שולחן וגם האלכוהול מתומחר בצורה הוגנת.
פנחס בן יאיר 3, יפו, 03-5521333
שעות פתיחה: שני-שבת 12:00 עד חצות, יום ראשון משעה 17:00 עד חצות

סנטה קתרינה
השף תומר אגאי (הרברט סמואל, טוטו) קיבל רוח גבית ותמיכה מהאקס-בוס שלו השף חיים כהן ופתח מקום מאחורי בית הכנסת הגדול. הלוקיישן אינו מקרי כי בצמוד הבר הר סיני הצמוד שייך לשותף של אגאי במיזם החדש. רוחו של כהן שורה על הפריט המרכזי בסנטה קתרינה – טאבון גדול שממנו יוצאים מאפים מאזור הים התיכון: פיצות בסגנון נפוליטני מקמח איטלקי, לחמעג'ון ובייגלה ירושלמי. לידם אפשר למצוא סטייק בפיתה (בעבודת יד כמובן), צוואר טלה עם ירקות שורש, סלטים ודגים. מתוך רצון לפנות לקהל גדול וצעיר התפריט מתומחר באיפוק: 12-48 ₪ לרוב המנות עם סטיות קטנות למעלה במנות טלה ודגים. מבחינת קונספט, סנטה קתרינה משתלבת היטב במתחם הבליינות ומשדרת משהו נכון, צעיר ולא מתיימר אך איכותי. 
הר סיני 2, תל אביב
שעות פתיחה: ראשון - שבת 00:30-17:00

מסעדת הצועניה. צילום: בן יוסטר
פקין דאק האוס
החלל שאכלס לא מאוד מזמן את מסעדת אנג סו, שהחזיקה מעמד חודשים ספורים בלבד, זוכה לעדנה אסייתית חדשה. פקין דאק האוס מתמקדת דווקא במטבח הסיני אבל לא זה של אגרולים ורוטב חמוץ מתוק זרחני אלא במנת הדגל פקין דאק. תפריט ההרצה הציע ארוחות קבועות בחמישה מסלולים בטווח מחירים של 69-109 ₪ אך בעתיד הקרוב מאוד הוא יורחב וישתנה. ברשימת המנות אפשר למצוא פנקייק עם פקין דאק, ספייסי צ'יקן, באו (לחמניות מאודות), דים סאם, ירקות מאודים/מוקפצים, אורז במילוי חופשי, פיתה סינית ומטבלים. מאחורי המקום החדש עומד בן ברקאי, מי שלפני יותר מעשור פתח את למון גראס המקורית (שאחר כך נמכרה והפכה לרשת) והקים עם שותפים את רשת Walk to Wok באירופה. השפית היא אתי זפרני, ילידת סין שעלתה לישראל לפני חמש שנים (יש לה שם סיני אבל נחסוך מכם את התענוג). 
בוגרשוב 34, תל אביב, 053-9372887
שעות פתיחה: ראשון-שבת 23:00- 12:00
 אלורה. צילום: בן גוריון
ברוט
השפים יאיר יוספי (אלבה) ועומר בן גל (לילית, שאפה) משלבים כוחות בבר-מסעדה חדש שכבר מושך תשומת לב רבה. התפריט נאמן לשם (ברוט פירושו "נקי" או "ישיר") ומציע אוכל לא מתחנף שעושה כבוד לחומרי הגלם ומשתמש בכל החלקים על פי פילוסופיית Nose to tail הפופולארית בחו"ל, שעושה שימוש בכל חלקי הבשר כדי למנוע בזבוז. הנתחים מגיעים מה-meatmarket של ירון קסטנבוים בשוק הכרמל והלחם ממאפיית לחמים. התפריט לא גדול אך מהודק ובעיקר מפתה: מרק דגים מדרום צרפת (78 ₪), תמנון קריספי עם פירה מזלג (78 ₪), המבורגר אנטריקוט (62 ₪) וסטייק בקר מיושן (38 ₪ ל-100 גרם). על אגף היין חתומים בן רון (מסה) ואבירם כץ (טוטו) שאספו כ-80 יינות מכל העולם ונתנו ייצוג יפה לישראל וליקבים קטנים.
נחלת בנימין 36, תל אביב, 053-9444014
שעות פתיחה: ראשון-שבת 19:00-01:00
ערן שרויטמן. צילום: אפיק גבאי

בית העם
השף ערן שרויטמן (אורקה) עוסק כבר כמה שנים באפייה. כעת הוא החליט לממש את התשוקה לבצק ופתח את בית העם ברחוב לילינבלום פינת הרצל (בחלל שאכלס בעבר את ביתא פיצה). ייחודה של הפיצה הוא בבצק ששרויטמן פיתח בעצמו ובשיטת ההכנה, שבה התוספות נצלות על פלנצ'ה והבצק נאפה בנפרד. רשימת התוספות מגוונת וכוללת ירקות, פירות ים ובשר. מומלצות במיוחד פיצה כרובית ופיצה פירות ים (40-50 ₪), שישלימו ארוחה אחרי מנות פתיחה קטנות ומעניינות. אופציה אחרת היא פיצטה, פיצה קטנה במחיר מוקטן (25-40 ₪), וכאן כדאי לשים לב לפיצטה פרגית, יוגורט וקארי. אגף הקינוחים מצומצם אך איכותי – גלידה אמריקאית קרירה ורכה.
לילינבלום 21, תל אביב, 03-5104391
שעות פעילות: ראשון-שבת 18:00-חצות
בית העם. צילום: אפיק גבאי
אלורה - בית איטלקי
למסעדת אלורה משדרות רוטשילד נולד אח קטן בשדרות בן גוריון. אלורה החדשה ממוקמת בחלל קטן ואינטימי שהיה בעבר דירת קרקע בבניין מתקופת הבאוהאוס, והיא משקיפה על השדרה הירוקה. התפריט מבוסס על דרום איטליה, מקום שבו הבישול מאופיין בהרבה עגבניות, חצילים ועשבי תיבול. בין המנות אפשר למצוא פיצות מתנור לבנים (כ-50 ₪ בממוצע),  אנטיפסטי ירקות העונה (34 ₪), סלט סיציליאני מתערובת חסות, פטה וירקות ברוטב ויניגרט שמפניה (47 ₪), לזניה עגל (62 ₪), ריזוטו פטריות יער (64 ₪) וניוקי ערמונים ביתי (67 ₪). בגזרת הקינוחים שווה לשים לב לגלידת אגוזי לוז וערמונים (34 ₪) שמגיעה מג'לאטו דה אלורה – גלידריית בוטיק (מצוינת כשלעצמה) בכיכר הבימה.
שד' בן גוריון 39, תל אביב, 03-5665655
שעות הפעילות : ראשון-חמישי 12:00-24:00, שישי- שבת: 10:00-24:00
אהרוני. צילום: ניר יצחק

בקטנה

  • השף ישראל אהרוני מביא לארץ את מה שכבר הפך בעולם לטרנד ויפתח בשרונה מרקט ראמן בר. את האטריות עצמן ייצר השגריר הבלתי מוכרז של הקולינריה היפנית בישראל בועז צאירי והמקום צפוי להיות שילוב של גורמה ותחכום במחירי שוק.
  • היזמית הישראלית ילידת תאילנד נעמי (נאם) הורוביץ תפתח בעוד כארבעה חודשים מסעדה תאילנדית עילית, שתגיש מנות בעבודת יד ובפרזנטציות מיוחדות. הורוביץ רכשה את כל הכלים והריהוט בתאילנד ואף הביאה שפית תאילנדית שמתמחה בגילוף אמנותי בפירות ובירקות.
  • במתחם התחנה תיפתח בעתיד המאוד קרוב קונקורד - מסעדה צרפתית בסגנון קלאסי עם לוק של האלפיון העליון. השף גד עזרן מתכנן להגיש המבורגר, סלמון צלוי וקינוחים צרפתיים קלאסיים.
  • מסעדת סטפן בראון נסגרת, לצערנו, אחרי 18 שנים של פעילות, אבל בעצם רק מפנה את מקומה למסעדה חדשה שנפתחת על ידי אותם הבעלים (שאול טבת). ממש בימים אלו מובל גריל פחמים ענק אל המקום, והרעיון הוא להקים גריל בשרים שבו הגריל-מן הופך, מקפיץ ומשמן נתחים ממש מול עיני הסועדים.
  • מיכל אנסקי רכשה לאחרונה את ננה בר בנווה צדק, ועתידה בהמשך לפתוח מסעדה שמבוססת על הרעיון של Farm To Table, כלומר – תוצרת טריה-טריה (ובמקרה זה, מן הסתם, משוק האיכרים שאנסקי היא אחת משתי היזמות שלו), שמגיעה מהחקלאי ישירות אל המסעדה. המקום צפוי להיפתח באביב.


תמונה בראש העמוד ובעמוד הבית: הצוענייה. צילום: בן יוסטר

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
זה שמיימי. זה מענג. זו מסעדת עלה גפן
Farm to Table הוא הטרנד הכי לוהט במסעדות
האירועים והטרנדים הקולינריים שעשו את השנה החולפת
מסכמים שנה קולינרית: אז מה היה לנו?
שגעת הראמן: המרק היפני שכבש את המסעדות
מסעדות מישלן מהעולם בדרך לתל אביב
המטבח הערבי החדש
שרונה מרקט פתוח לקהל
דרבי בר דגים: מסעדת הבית של חובבי הז'אנר
בוצ'רי דה ברילוצ'ה - עיירה ארגנטינאית בלב תל אביב
בית ויס התחדש: ברוכה הבאה פוזיטינו
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?