נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

העיר חיפה, שהולכת ומתנערת בגאווה גדולה מהאפרוריות שדבקה בה, הפכה בשנים האחרונות לבירה קולינרית של ממש. ברחובות העיר הסואנים נפתחו מסעדות רבות, החל מבתי קפה קטנים ועד מסעדות גורמה בניצוחם של שפים מוכרים. כבר לא קשה כל כך למצוא מסעדה טובה בעיר, אבל בהחלט קשה יותר לבחור. החלטנו לא ללכת על בטוח ובחרנו להצפין מעט לכיוון קריית חיים, שם שוכנת המסעדה האיטלקית מאמא מיה.

המסעדה הותיקה ממוקמת בפתחו של כביש ראשי סואן, מול מרכז קניות גדול ושוקק, אך כבר במעבר הקטן המוביל למסעדה נוחתת עלינו אווירה שונה לגמרי – התאורה עמומה מעט, מוזיקה שקטה מלטפת את הנכנסים, והמקום כולו כאילו קורא לך להתיישב בחיקו. התחושה חמימה וביתית, ואנחנו שמחים להתיישב ולספוג עוד קצת מהרוגע ומהעדינות.

מטיילים בסמטאות הטעם
מאמא מיה נוסדה בשנות השמונים ונדמה כי הזמן עצר בה מלכת, אבל במובן הוינטג'י הטוב – הבר עשוי אבן, הריהוט מעץ עתיק ואפילו מכשיר טלפון עם חוגה ישן מציץ אלינו מאחת מהפינות. בעוד אנחנו מתרשמים מכמות בקבוקי היין הפזורים בכל רחבי המסעדה, המנות הראשונות החלו לנחות על השולחן במהירות: פוקאצ'ת הבית עם סלסת עגבניות, גלילת חצילים במילוי גבינות וגם פטה כבד.

התחלנו בפוקאצ'ה, שהייתה מסקרנת בצורתה הדומה למאפין, פריכה מבחוץ ורכה מבפנים. המשכנו לפטה כבד המוגש עם צנימים וריבת בצל (29 ₪) והפתענו מהטעם המיוחד של המנה הפשוטה למדי. מרקם הכבד היה חלק להפליא, וריבת הבצל המצוינת הקפיצה את הטעמים לגבהים חדשים. לבסוף טעמנו מגלילת החצילים הממולאים בגבינת עזים וצנוברים, ומוגשים על מצע עגבניות עם פרמז'ן (29 ₪). החצילים השתלבו נהדר עם טעם הגבינה המודגש, ורוטב העגבניות המוקרם רק הוסיף לחגיגה בעיניים ובחך.

עם התפריט המגוון הגיעו גם לא מעט לבטים, ולבסוף בחרנו במנות העיקריות: מדליוני פילה בקר ורביולי ביתי במילוי ריקוטה ותרד ברוטב שמנת פסטו. מנת הרביולי (59 ₪) נראתה פשוט יפהפייה – ריבועי הרביולי היה בצבע עדין ירקרק, שוחים ברוטב השמנת והפסטו ובעיטור צנוברים. הרביולי במילוי גבינת ריקוטה ותרד היה נימוח ועדין בטעמו, והורגש בו מגע יד שללא ספק יודעת את העבודה. הצנוברים הוסיפו מרקם של פריכות והפכו את המנה ליחידה אחת שלמה. זהו המקום לציין כי במקום ניתן לרכוש פסטה ביתית טרייה לפי משקל, ויש אפילו מספר סוגים במילויים הנשמעים מפתים לא פחות מהמנה אותה בחרנו.

מדליוני פילה הבקר (98 ₪) הוגשו לצד רוטב שמנת פלפל לבחירתנו, ובתוספת חמה של תפוחי אדמה וירקות נוספים אפויים בתנור. את הפילה ביקשנו במידת עשייה מדיום, ועם החיתוך הראשון בבשר הבנו שהבקשה מולאה על הצד הטוב ביותר – הבשר היה רך ואדום-ורוד בחלקו הפנימי ובקיצור עשוי במידה מושלמת. נהנו גם מרוטב השמנת פלפל, שהיה מתקתק מעט והוסיף צבע מעניין לטעם הבשר. בקדרת הירקות האפויים הגיעו תפוחי אדמה, גזר גמדי וקישואים שהיו רכים ונימוחים. במיוחד התרשמנו מהתיבול המדויק שחזר על עצמו בכל המנות, והופתענו לטובה לגלות כשסיימנו לאכול - שאפילו מלח לא הוספנו לאף אחת מהמנות.

סיור בשכבות העשירות

לסיום בחרנו בטירמיסו – עוגת שכבות עשירה של גבינת מסקרפונה מוקצפת בניחוח ליקר אספרסו איטלקי (25 ₪) וגם מהקינוח לא התאכזבנו: העוגה הוגשה בעיטור אגוזים טחונים ורוטב שוקולד, ובכל ביס השתלבו בהרמוניה מתיקות ומרירות עדינה. אמנם כבר היינו מעבר לשבעים, אבל על ביס נוסף מהטירמיסו האיטלקי המצוין שנינו לא היינו מוכנים לוותר.

ביקור במסעדת מאמא מיה בקריית חיים הוא חוויה איטלקית של ממש – החל מהאווירה המשפחתית הנינוחה, העיצוב וכמובן השירות האדיב, ועד אחרון הפרטים בכל המנות שטעמנו, שהפכו גם מנה שגרתית כביכול למנה מיוחדת של ממש. המחירים השווים לכל נפש הופכים את העניין לנעים אפילו יותר. ידענו שלמאמא מיה עוד נחזור, כשבדרך הביתה עוד המשכנו להתנצח איזו מנה הייתה טעימה יותר.

מה אכלנו:
שליש קרלסברג (21 ₪)
פטה כבד (29 ₪)
גלילת חצילים במילוי גבינות (29 ₪)
רביולי ריקוטה ותרד (59 ₪)
מדליוני פילה בקר (98 ₪)
טירמיסו (25 ₪)
סיכום חשבון: 261 ₪ לזוג

מאמא מיה, שדרות ההסתדרות 279, קריית חיים, חיפה. 053-8093801
 
* כתבה פרסומית

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
הצ'ארם של חיפה: ארוחה בנולה סוקס
ביקור במאמא מיה קריית חיים
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר