נגישות
נגישות

והסלט בצד: מסעדות בשר בצפון

הגליל והגולן ידועים בגידול עדרי בקר משובחים ובגידולים חקלאיים נרחבים. רבות ממסעדות הבשר בצפון עושות שימוש בחומרי הגלם המקומיים, מה שמוסיף לחוויה הקולינרית אקסטרה טריות ואיכות

מסעדות בצפון חדשות מהצלחת
שרון שגב
תאריך פרסום: 23/01/2015, 15:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אזור הצפון עובר בשנים האחרונות מהפכה קולינרית לא קטנה, והשימוש בכל כך הרבה חומרי גלם טריים וזמינים הלך וגבר עם הזמן. מסעדות רבות מבססות את התפריט שלהן על הבשר, הירקות ושאר חומרי הגלם שגדלים באזור, והסועדים זוכים לטעום את המנות הטריות ביותר שאפשר להציע. לפניכם כמה מסעדות בשר משובחות וידועות בחיפה, דרך עמק יזרעאל ועד הכנרת.

בלאק חיפה
סניף חיפה של רשת ההמבורגרים Black עם כל הטוב שיש לרשת להציע. נמצא על ציר נסיעה מרכזי, מה שהופך אותו לתחנת חובה בדרך לאוהבי ההמבורגרים. מקום ענק שיכול להכיל עד 220 סועדים רעבים, ויש גם תפריט לילה מפנק שמציע מבצעים מתחלפים לסועדים הליליים. בלאק ידידותית מאוד למשפחות עם ילדים, ומציעה גם הטבה לסטודנטים.
טעימה מהתפריט: חלת בצל עם רוטב צ'ילי מתוק – 35 ₪; המבורגר פיקנייה – 65 ₪; מה-בורגר (מבשר טלה) – 59 ₪. באן בורגר בלחמניה סינית מאודה - 25-29 ₪.
בלאק חיפה, צומת לב המפרץ cinemall, חיפה. 053-9442857

מושב רמות: מושבוצ
במסעדת מושבוצ כבר רגילים לכך שהסועדים מתעניינים בשם המאוד לא קונבנציונלי של המקום. ההסבר הוא שמדובר בעצם בשילוב של המילים מושב וקיבוץ. הומאז' לחברים שעבדו והקימו את מושב גמלא (מקום משכנה הקודם של המסעדה), אך חיו ביחד כמו בקיבוץ. כיום נמצאת מושבוצ במושב רמות, עם נוף לכנרת ואווירה של כפר בפנים. כל "צפוני" מכיר את המקום, שהפך למוסד של ממש. במסעדה משתמשים בכמה שיותר חומרי גלם שמגיעים מרמת הגולן, וסגנון המנות מאוד מגוון. במקום מתגאים בתפריט יינות ואלכוהול עשיר, מה שהופך את המקום לפוטנציאלי ליציאה לילית.
טעימה מהתפריט: ספריבס לבן ברוטב ברביקיו, תמרים והל על מצע פירה – 98 ₪; צ'וריסוס עגל לפי מתכון ביתי - 38 ₪.
מושבוצ, מושב רמות. 04-6795095
מושבוצ. צילום: אלון לויטה
חיפה: אנגוס
אנגוס היא מסעדת בשרים ותיקה ומוערכת. נתחי הבקר במסעדה הם מזן, כמה מפתיע, האנגוס, שמקורו בסקוטלנד. מדובר בזן  הטלאים שידוע באיכות הגבוהה שלו. העגלים (וגם הטלאים) גדלים ומטופלים על ידי משפחת דבאח בהרי הגליל, ונהנים מסביבת גידול אופטימלית. לאנגוס שני סניפים נוספים: בדיר אל אסד ובצומת מגדל.
טעימה מהתפריט: טיבון טלה – נתח גדול של סינטה ופילה על העצם בגריל - 109 ₪ ; סינטה מושחרת על הפלנצ'ה בסגנון אנגוס - 96 ₪; ספייסיבורגר - המבורגר חריף במיוחד עם בצל מדורה ורוטב BBQ חריף 54 ₪; סלט אנגוס עם נגיסי טלה והום פרייז - 46 ₪.
אנגוס,  המגינים 27, חיפה. 04-8626603
אנגוס. צילום: אנטולי מיכאלו

רמת ישי: לימוזין
הסיפור של מסעדת לימוזין, אחת המפורסמות בצפון ולא בכדי, מתחיל בחוות עגלים בעמק יזרעאל שמגדלת את הזנים שארולה ולימוזין (מקורו בצרפת). כשמסעדת לימוזין הוקמה היה ברור שאת הבשר מיישנים במקום, וללא כימיקלים. במקום יש גם אטליז, בו אפשר לרכוש נתחים משובחים הביתה. את הבשר צולים בלימוזין על גריל פחמים.
טעימה מהתפריט: אנטריקוט – 129 ₪ ל-350 גרם; אסאדו ברוטב ברביקיו – 99 ₪ ל-400 גרם; מיקס בשר זוגי עם סינטה, קבב עגל, פרגית/אנטריקוט וצלעות טלה – 280 ₪.
לימוזין, אזור התעשייה רמת ישי. 053-9442366
לימוזין. צילום: עדי שביט
חיפה: בורגר סאלון
בורגר סאלון הוא קרוב משפחה של לימוזין ומתמחה בהמבורגרים. לרשת עוד שלושה סניפים – בקיבוץ יקום, בקריית טבעון ובזיכרון יעקב. הבשר מגיע מאותה החווה בעמק יזרעאל, ונטחן במקום לטובת המבורגרים הטריים ביותר שאפשר לייצר. טבעות בצל או צ'יפס משלימים את החוויה, וכמובן שיש גם תוספות טעימות על הקציצה.
טעימה מהתפריט: wild בורגר 220 גרם – 43 ₪; כריך סלופי ג'ו בג'בטה – 39 ₪.
בורגר סאלון, פיק"א 69, היכל הספורט רוממה, חיפה. 053-8094249
בורגר סאלון. צילום: דרור כץ
מטולה: הטחנה
מסעדת הטחנה היא מקום מושלם לאוהבי הבשרים בכלל, והבשרים המקומיים בפרט. כל הבשר מגיע מעדרי בקר הגדלים ונהנים מהשפע הירוק של רמת הגולן. רוב נתחי הבשר נצלים על פלטה לוהטת אל מול הסועדים, כך ביכולת המסעדה לשלוט ברמת העשייה. כל מנה עיקרית מלווה במגוון תוספות לבחירה ובפלטת סלטים. בתפריט יש גם תבשילי פויקה, אסאדו על צלב, מנות ראשונות וגם מנות צמחוניות. המקום מעוצב לעילא ולעילא, וממש מכניס לאווירת המערב הפרוע.
טעימה מהתפריט: צלעות טלה 300 גרם – 124 ₪; שיפודי סינטה אסיאתי – 147 ₪; טי בון עצם – 188 ₪; נקניקיות הטחנה בייצור עצמי – 68 ₪.
הטחנה, הראשונים 1, מטולה. 053-9440904
הטחנה. צילום: מריאנה פולו ודריה רטינר
יקנעם: DIANA קונספט בר ישראלי
דיאנא היא מסעדת גריל ישראלית כשרה, שעושה שימוש בחומרי הגלם המצוינים הזמינים באזור עמק יזרעאל והגליל, כדי לתת את הטעם הכי אותנטי שאפשר. המסעדה נמצאת במיקום מרכזי, ויכולה להיות אופציה נהדרת לארוחת צהריים של יום טיול בצפון.
טעימה מהתפריט: צלעות טלה - 125 ₪; אסאדו על העצם בצלייה ארוכה - 89 ₪; קבב טלה בייצור עצמי - 65 ₪; סטייק סינטה 250 גרם - 95 ₪.
DIANA, מתחם G, יקנעם. 053-8096533


>> עוד מהצפון: הפתעות קולינריות בנצרת
 

תמונה בראש העמוד: מושבוצ. צילום: אלון לויטה
תמונה בעמוד הבית: אנגוס. צילום: אנטולי מיכאלו
 

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עכשיו אילת. איפה הארוחות הכי משתלמות?
שיראטויה: יפנית אמיתית בתל אביב
מסעדות חדשות בתל אביב
פסטיבל סרי לנקה באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
פסטיבל פרו באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
ארבעה בראנצ'ים שווים באזור המרכז
לא חייבים בבית: אוכלים בחוץ בחוה"מ פסח
ארוחת החלומות בסנטה רוזה
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי