נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מסעדת MEAT חוגגת ארבע שנים לפעילותה. מאז שנוסדה הספקתי לבקר בה כמה וכמה פעמים, והפעם הגעתי ביום שני של תחילת דצמבר עם אבי מולידי. רציתי לכתוב שהגענו למקום כדי לחגוג איזה אירוע מיוחד אבל האמת היא שכל יום שאתה אוכל בו ב-MEAT הוא יום מיוחד, ככה שלא היינו צריכים סיבה זולת החשק העז לבשר.

נכנסו למקום, נמלטים מהגשם והקור של מרכז הכרמל, התיישבנו ליד שולחן בחלל הפנימי העצום, שמזכיר יותר מהכול בקתה כפרית, והתחלנו לעיין בתפריטים המזמינים. עוד לפני הראשונות הזמנו שני חצאים של גולדסטאר (32 ₪ לחצי ליטר, 26 ₪ לשליש). לא בדיוק המשקה האולטימטיבי לחורף, אבל כשאתם בחלל החמים והנעים של הMEAT- אז זה לגיטימי לגמרי.

מה נשתנה?
אחד הדברים ששמתי לב אליהם הוא שהתפריט החדש הרבה יותר ידידותי לצמחוניים, ואני חושב שמגיע לקברניטי המקום הרבה מאוד כבוד על הבחירה הנבונה שעשו כשבנו אותו. לא חסרות מסעדות בשריות שמתעלמות במופגן מקהל שמתנזר מאכילת בשר, ולעניות דעתי ההפסד הוא כולו שלהן.

עיון זריז בתפריט של MEAT יגלה לכם שבמקום ישנם ארבעה סוגי סלט צמחוניים; שלוש מנות פסטה נטולות בשר, עוף או פירות ים; שלושה מרקים צמחוניים למהדרין ולא פחות מחמש מנות ראשונות צמחוניות. מעבר לזה, בניגוד ללא מעט מסעדות בשרים שמזניחות את החלק של הקינוחים בתפריט, הרי שב-MEAT יש לא פחות מתשעה קינוחים, שכל אחד מהם נשמע יותר טוב מהשני.

על משלוחים ואירועים
הרבה חיפאים לא יודעים את זה, אבל במקום אפשר להפיק אירועים עד מאה ועשרים איש, ואין מושלם מזה למי שרוצה להפיק אירוע קטן ומפנק במיוחד. חוץ מזה אפילו אני לא ידעתי שאפשר להזמין משלוחים מהמסעדה לכל רחבי חיפה, ושבמקום מוגשות עסקיות שוות במיוחד.

יכולתי עוד להמשיך ולפרט על נפלאות התפריט, על המקום ולשתף אתכם במנות הים המיוחדות כמו למשל "שרימפס בזעפרן" או "שרימפס אפוי" שמוגש על פרופיטרול אוורירי עם רוטב שום ולימון, אבל הזמן קצר והמלאכה מרובה, ובכלל התכנסתי כאן כדי לספר לכם על כל המנות שאבא ואני פגשנו באותו יום גשום בחוץ אך חמים בפנים.

הבחירה קשה מנשוא
כבר במנות הראשונות התמלאנו לבטים שהלכו והתגברו לאורך הארוחה. בסופו של דבר בחרנו בנקניקיית צ'וריסו בקר (39 ₪) שהגיעה על מצע של תבשיל חיטה, תרד ומנגולד חם בליווי חרדל, קבבוני טלה (46 ₪) שנחו על סלסת עגבניות נהדרת עם זיתי קלמטה בליווי טחינה לבנה, ובגלל שהלבטים היו קשים מנשוא, החלטנו כבר ללכת על (כמעט) כל הקופה והזמנו בנוסף לכל השמחה הזאת גם קרפצ'יו סינטה (52 ₪).

הקרפצ'יו הגיע עם זר של עלי רוקט, גבינת פרמז'ן ופטריות פורטובלו צלויות על הגריל, ולזכות המקום ייאמר שבניגוד לכל כך הרבה מקומות אחרים, כאן לחם הבית הגיע על חשבון הבית לצד הקרפצ'יו.
 

הקבבונים היו מתובלים ומהודקים היטב, הצ'וריסו הייתה שמנמנה כראוי וסך הכול התיאבון נפתח פתיחה מלאה כך שכל שנשאר לנו לעשות לנוכח הצלחות הריקות והחפות מרוטב היה להזמין את העיקריות.

תאוות בשרים
אחרי שפתחנו לא רק את התיאבון אלא גם את צ'אקרת הבשר השחרית הידועה, אבא הזמין את מנת הדגל של המקום – אסאדו צלעות (800 גרם, 140 ₪) ואני התפנקתי עם אנטרקוט מרמת הגולן (300 גרם, 130 ₪). מה אומר ומה אגיד? המנות הגיעו על מיני מנגלים ניידים מלאי גחלים לוחשות בליווי של פלפל ותירס צלויים, פירה שורשים וצ'יפס.

גם האנטריקוט שאני הזמנתי וגם הצלעות שאבא הזמין התחילו את חייהם ברמת הגולן. ההבדל הוא שהאנטרקוט שלי הגיע מעגל חביב שהבשר שלו יושן במקום עם העצם ואילו הצלעות של אבא עברו עישון איטי וארוך בארון העישון המיוחד במקום שניזון מדיאטה מוקפדת של עצי דובדבן והדר.

הצלעות התפרקו מהעצמות למגע הקל שבקלים ואת האנטריקוט הרך והמושלם שקיבלתי יכולתי ללעוס גם אם לא היו לי שיניים. במילה אחת? מושלם.


עוגת השוקולד שגנבה את ההצגה
מצד אחד היה לנו ברור לחלוטין שהטעם של הבשר שהיה לנו בפה הוא משהו נדיר שאל לנו לקלקל. מצד שני היה לנו גם ברור לגמרי שאם לא נקבל מנה הגונה של סוכר אחרי תועפות הבשר שהגרנו לקרבנו, רוב הסיכויים שנעזור למלצרים במקום לסגור את המסעדה.

התלבטנו רבות כרגיל ובסוף החלטנו ללכת על עוגת שוקולד פאדג' חמה (39 ₪) ועל עוגת גבינה אפויה בציפוי קרם וניל עדין (39 ₪). אמנם כבודה של עוגת הגבינה במקומו מונח, אבל את ההצגה ללא ספק גנבה עוגת השוקולד שהוכנה ללא קמח. בחשבון פשוט זה יוצא... המון שוקולד.

 את העוגות ליוו שני ספלונים של אספרסו קצר (8 ₪) ושני חיוכים שבעים ועייפים של אבא ובן שלא ממש זוכרים איך הגיעו הביתה, אבל כבר לא יכולים לחכות לרגע שיחזרו שוב ל- MEAT.

מה אכלנו?
קרפצ'יו סינטה – 52 ₪
נקניקיית צ'וריסו בקר – 39 ₪
קבבוני טלה – 46 ₪
אסאדו צלעות (800 גרם) – 140 ₪
אנטריקוט רמת הגולן (300 גרם) – 130 ₪
עוגת שוקולד פאדג' חמה – 39 ₪
גבינה אפויה בציפוי קרן וניל עדין – 39 ₪
שני חצאים של גולדסטאר – 64 ₪
שני ספלוני אספרסו קצר – 16 ₪
סיכום חשבון: 565 ₪ לזוג שבע במיוחד

MEAT, שדרות הנשיא 129 א', חיפה

* כתבה פרסומית

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
דלידה בפלורנטין: טעמים, אווירה ו'מועבט'
הקובה של מומו
מסעדות מומלצות בעיר התחתית בחיפה
תבשילי הקדירה הכי טובים במסעדות בתל אביב
ארוחה במסעדת צ'יינה ביי
יאניביצ'י עושים קולינריה משובחת
מסעדות מומלצות בקיסריה
מסעדות מומלצות בפתח תקווה
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי