נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אני לגמרי מבין את זה שהסופה האחרונה שעברה כאן גרמה לרוב האנשים השפויים להישאר בדירות שלהם, אבל להזדהות עם זה אני פחות מצליח. כשטיפות הגשם הראשונות מתחילות לטפטף על החלון שלי, משום מה מתעורר בי חשק עז לבירה קרה, ואם גם רעמים מצטרפים לחגיגה – גובר גם החשק לבשר.

לאכול הרבה כי קר
לא צריך להיות מתמטיקאים דגולים כדי לעשות אחד ועוד אחד ולהבין שביום רביעי של סוף נובמבר, בעיצומה של אחת הסופות המרשימות ביותר שפקדו את הגליל העליון, מצאתי את עצמי עם ירון יקירי ברכב הממוזג שלי, בדרכנו לאכול הרבה בשר וללגום הרבה בירה.

החלטנו לנסוע לרמת הגולן, ממנרה ההררית לקצרין הגשומה, כאילו כדי להיות בטוחים שלא מדובר על גשם מקומי. כשהגענו לברוהאוס הגולן האגדית, אפופת ריחות המבשלה, הופתענו לגלות שהחשק להתמלא בכל טוב המטבח והברזים לא פעפע בקרבנו בלבד אלא גם בקרביהם של תיירים ספורים וגם בכמה מקומיים. התיישבנו ליד השולחן סמוך לחלון בהיכל העצום של הברוהאוס וחייכנו. מה פשר החיוך? ובכן, האמת היא שלא פשוט לשבת בברוהאוס מבלי לחייך.

מסורת זו מסורת
כשירון ואני מגיעים לברוהאוס הגולן אנחנו מקפידים תמיד לפתוח את הביקור עם מנת טעימות בת חמש כוסות מבירות המבשלה. התענוג הזה עולה שישים שקלים בלבד ומלווה בתערובת של כרוב כבוש עם סלרי וגזר וצלוחית זיתים שמנמנים ומצוינים. כך אנחנו יודעים בדיוק איך החגיגה תתחיל אבל אף פעם לא יודעים היכן תסתיים.

הדאבל בוק נתנה לנו סטירת לחי מלטפת עם שמונת אחוזי האלכוהול שלה; האייל הענברית נישקה קלות את השפתיים; הפילזנר הייתה פילזנר; החיטה הזכירה משום מה ציפורן ובננה, והעוג העונתית הדליקה אותנו יותר מכולן, אז אחרי שסיימנו את הטעימות הזמנו כל אחד עוד 400 מ"ל עוג, שמיוצרת במקום באופן עונתי (25 ₪ ל-400 מ"ל) ופנינו לעיין בראשונות.
טעימות בירה. צילום: אלדד שחר
תנו לי פרייצל בצלחת והארוחה נפתחת

האמת היא שבברוהאוס הגולן אפשר להרכיב ארוחה משובחת רק מהמנות הראשונות, ובגלל זה כמעט התפתינו לאכול לשובע מכל טוב החלק הזה בתפריט; אבל להגיע לברוהאוס בלי לאכול מנה עיקרית זה לא פחות מחילול הקודש, אז הזמנו מבחר ראשונות אבל כאלה שישאירו לנו מקום להמשך.

ירון הזמין פרייצל קורנביף, בייגל בווארי אותנטי עם רוטב ברביקיו, נתחי קורנביף תוצרת בית, חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ (22 ₪), אני הזמנתי פטריות ממולאות (34 ₪) ויחד חלקנו חציל בלאדי קלוי בגריל ברוטב טחינה ופסטו (24 ₪).

במיוחד הפתיעו לטובה הפטריות, שבדרך כלל מגיעות כשהן עמוסות מדי בגבינה ושומן. בברוהאוס מדובר היה בארבע פטריות פורטובלו שמולאו אחר כבוד בתערובת של פילה עוף, אגוזים ועשבי תיבול. תענוג.

מי בכלל צריך שיניים?
אחרי שסיימנו עם הראשונות יצאנו למרפסת העצומה של המקום כדי לנשום מלוא הריאות מהאוויר הרטוב והקפוא, והבטנו על קצרין המתפתחת. הנוף מהמרפסת של ברוהאוס הגולן עוצר נשימה, אבל כשהמלצר החביב שלנו הגיע עד אלינו כדי לבשר לנו שהעיקריות מוכנות, הוצאנו את האוויר מהריאות ושמנו פעמינו חזרה לשולחן.

על השולחן חיכו לירון נקניקיית צ'וריסו ונקניקיית טלה עסיסית, שהוגשו על מצע פירה וכרוב כבוש שבושל מן הסתם בבירה הביתית (72 ₪), ולי חיכו לא פחות משלוש מאות גרם פילה בקר שהוגשו לצד רוטב פלפלת, צ'ימיצ'ורי גס מעוטר בחמוציות ושקדים פרוסים וגבעת פירה קטיפתי (114 ₪).

ירון אפילו לא הסכים לתת לי לטעום מהנקניקיות שלו, אז אני יכול רק לתאר לעצמי שמדובר על נקניקיות לעניין, ובקשר לסטייק שלי - אני יכול לדווח שמדובר בנתח שכשלועסים אותו השיניים הן אופציה בלבד. שלוש מאות גרם של נתח מהמשובחים שאכלתי, בדרגת עשייה מדיום על המילימטר, שכל ביס ממנו העיף אותי רחוק אבל קירב אותי לעצמי. עם כל הכבוד לנקניקיות של ירון, אין ספק שהמסיבה האמיתית התנהלה בצלחת שלי.

זריקת קפאין וסוכר והיידה הביתה

האמת שגם אותי וגם את ירון אי אפשר בדיוק להגדיר כאנשי קינוחים, אבל בכל זאת – אחרי ארוחה כזאת בלי זריקת הסוכר המתבקשת רוב הסיכויים שהיו צריכים לגרד אותנו עם סיום המשמרת מהכיסאות הנוחים. אז הלכנו על מוס שוקולד בציפוי (30 ₪) שהיה מושחת בדיוק כמו שהוא נשמע ועל פאי תפוחים (33 ₪) שכמעט וסיימנו עד הסוף בשארית כוחותינו.

בסוף הארוחה החליט המלצר שלנו להזמין אותנו לאספרסו, וטוב שכך - כי למרות הגשם הכבד ששטף אותנו בדרך חזרה, אי אפשר להגיד שחשנו רעננים. שבעים? כן. מאושרים? ברור, אבל רעננים? לא. אולי שינה של שתיים עשרה שעות תעשה את העבודה. הצעה לשיפור לקברניטי הברוהאוס – אפשרות לינה לסועדים. אתם תעשו מיליונים!

מה אכלנו?
מנת טעימות בת 5 כוסות (בהתאם לעונה) מבירות המבשלה – 60 ₪
שתי כוסות (400 מ"ל) עוג - 25 ₪
חציל בלאדי – 24 ₪
פטריות ממולאות – 34 ₪
פרייצל קורנביף – 22 ₪
נקניקיות המבשלה – 72 ₪
פילה בקר 300 גרם – 114 ₪
פאי תפוחים – 33 ₪
מוס שוקולד בציפוי שוקולד – 30 ₪
סיכום חשבון: 414 ₪ לארוחה זוגית, ענקית ומפנקת

ברוהאוס הגולן, מתחם קסם הגולן, אזור התעשייה קצרין. 053-9443875
 

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
דלידה בפלורנטין: טעמים, אווירה ו'מועבט'
הקובה של מומו
מסעדות מומלצות בעיר התחתית בחיפה
תבשילי הקדירה הכי טובים במסעדות בתל אביב
ארוחה במסעדת צ'יינה ביי
יאניביצ'י עושים קולינריה משובחת
מסעדות מומלצות בקיסריה
מסעדות מומלצות בפתח תקווה
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי