נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

כשעליסה (או אליס אם תרצו) הלכה לאיבוד בנבכי ארץ הפלאות, היא לא חשבה לרגע שתפגוש את ג'וני. היא הסתפקה במסיבת תה צנועה של הכובען המטורף, אך אף אחד לא גילה לה שהעולם הקולינרי שהיא הכירה עומד להשתנות.

ג'וני הוא השף הקולומביאני של הארנב הלבן, הממוקמת במתחם הבורסה ברמת גן. לג'וני רקורד קולינרי עשיר, שכולל את מסעדת מיקה, את רק בשר ומקומות נוספים, עד שהגיע אל הנחלה – אל מקום שבו יוכל להכין את האוכל הקולומביאני האהוב עליו.

רוקד עם הסירים
בין בישול לבישול, בין קניית בננות פלאנטיין (בננות דרום אמריקאיות ענקיות), שמסתבר שיש מי שמגדל אותן בצפון, ג'וני גם יוצא לרקוד עד אור הבוקר, ומצליח לתחזק את המקום, את המשפחה וגם את בלורית סטייל דני זוקו שהוא מטפח. האנרגיות המטורפות שלו מנותבות אל התפריט, ובכל יום הוא מציע ספיישל אחר. יום צרפתי, יום איטלקי וכו' וכו'.

כששומעים את השם "הארנב הלבן" כבר עולה לראש אסוציאציה של הרפתקאות חסרות גבולות, ובמידה מסוימת התפריט של המקום נראה כמו כזו. התפריט מחולק לימי חול, סופי שבוע, ותפריט צהריים.

תפריט סוף השבוע מוקדש למטבח הקולומביאני, וכולל מנות כמו אמפנדס קולומביאניות בליווי גוואקמולי; עוף, בשר לבן וירקות על מצע פולנטה ועוד.
כמו שצ'ורוס צריכים להיות. צילום: סטודיו דרור כץ

זה היה בסוף הקיץ
או יותר נכון בתחילת החורף. התיישבנו, נועה ואני, בחוץ בערב קריר והזמנו למנות ראשונות סביצ'ה דג ים וקרפצ'יו בקר. אל השולחן הגיעה מנה צבעונית של סביצ'ה, עם מנגו, כוסברה, בצל סגול ובננת פלאנטיין מטוגנת. הטעמים השתלבו נהדר ויצרו מנה נפלאה שהתענגנו על כל ביס שלה.

היה לנו הרבה על מה לדבר כי מזמן לא נפגשנו, אבל גם הקרפצ'יו הגיע במהרה, והשארנו את השיחה להמשך. קרפצ'יו הבקר היה איכותי ותובל בחוכמה. טרפנו את כולו, כולל הפרמז'ן והטוסטונים. המחיר שלו, אגב, פשוט לא ייאמן, בטח שלא לנוכח איכות הבשר. 25 ₪ למנה שבמקומות אחרים עולה בסביבות ה-40 ₪ לכל הפחות. שאלנו את מנהלת המסעדה הכיצד, והיא הסבירה שבארנב הלבן מתמחרים את התפריט בצורה הוגנת, שנותנת לסועד תמורה נאה, בלי התפשרות על איכות המנות או על גודלן.

בננות מעולם אחר
לגמנו מהבירה והמשכנו. המנות הבאות היו צ'וריסוס בנוסח קולומביאני עם בננות פלאנטיין מטוגנות ופאייה פירות ים. את הצ'וריסוס טוחן ומרכיב ג'וני, ומכניס מרכיב סודי שנותן להן טעם של מקום אקזוטי. הצ'וריסוס לא חריפות, אך הן מונחות על רוטב סלסה פיקנטי שנותן להן טוויסט, ומקפיץ את טעמן הרגוע של הבננות, שנחתכות לעיגולים לפני הטיגון, ונראות כמו לביבות צהובות.

מנה נהדרת נוספת שהזמנו היא אמפנדס בשר. תשכחו ממה שידעתם על אמפנדס, כי בקולומביה אוהבים אותן בבצק פולנטה ובלי ביצה וזיתים. בשר מבושל ומופרד הוכנס פנימה, בשונה מהבשר הטחון שאנו מכירים. מרקם מענג, טעמים מרתקים, ולצד הגוואקמולי זה בכלל היה מושלם. את שתי האמפנדות שנשארו לקחתי הביתה להמשך בילוי.

אל הפאייה הגענו כמעט שבעות, אבל לא פחות סקרניות ממקודם. מנה נדיבה ועשירה בפירות ים (קלמארי, ראשי קלמארי, מולים ושרימפס). ג'וני לא מאמין בזעפרן, ולא מכניס אותו למנה. התיבול שונה; אחר; דרום אמריקאי. הריש כאן מתגלגלת. מחירה של הפאייה גם הוא לא גבוה - 66 ₪ למנה גדולה ואיכותית.

תן לי בצ'ורוס
ההחלטה לוותר על הקינוח התבטלה ברגע ששמענו שיש צ'ורוס. מנה נהדרת, צ'ורוס קריספיים וחמים הגיעו עם פונדו שוקולד וקערית ריבת חלב לצידם. נשנשנו בלי הרף תוך כדי שיחה קולחת על החיים. המשכנו ככה הרבה אחרי שנגמרו הצ'ורוס ונפרדנו לשלום מג'וני ומהארנב הלבן שבעות ומאושרות שגילינו מקום קסום עם אוכל נהדר.

בואו בצהריים, יש כאן עסקיות נהדרות, בואו בערב – יש תפריט ענק ומגוון, בואו בסוף השבוע לאכול קולומביאני. נראה שבארנב הלבן אף פעם לא משעמם. משפחות יתקבלו בברכה, גם זוגות אוהבים בערב או חברים למשרד שבאים לארוחת טאפאס קלה בצהריים. הארנב אוהב את כולם וכולם אוהבים את הארנב.

אז מה אכלנו?
2 בירה מהחבית - 36 ₪
סביצ'ה דג ים – 30 ₪
קרפצ'יו בקר – 25 ₪
צ'וריסוס ובננה מטוגנת – 33 ₪
אמפנדס בשר בסגנון קולומביאני – 36 ₪
פאייה פירות ים – 69 ₪
צ'ורוס – 23 ₪
סיכום חשבון: 252 ₪

הארנב הלבן, אהליאב 8, מתחם הבורסה, רמת גן. 053-9367254

* כתבה פרסומית

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
אמורה מיו: מחדשים נדרים
אינדירה: ההודית הכי אותנטית בארץ
ערב טוב בדלידה
ערב קיץ איטלקי בפרונטו
ההפתעה של אזור השרון: זויה גריל בר
ביקור ב-Porter & Sons
המסעדות החדשות שכדאי לכם להכיר
עושה את זה בדרך שלה: מסעדת גריג
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר