נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

יש כאלה שמזיעים, ויש כאלה שאוכלים
שלושים אלף אוהדים ירוקים התנקזו אל מרגלות הכרמל, לקראת משחק החניכה של האצטדיון המפואר של חיפה. שחקני מכבי חיפה והפועל סחנין מתחו שרירי רגליים חזקים, טפחו זה על שכם רעהו ופרצו לדשא המושלם לשאגת הקהל. אותה שעה יצאנו אנו בהרכב משפחתי מלא לארוחת ערב איטלקית בפסטה פקטורי, האיטלקית הסמוכה לאצטדיון ולמרכז הקונגרסים.

המסעדה חגגה לא מכבר שנתיים להיווסדה, ועוברת בתקופה האחרונה גל של שינויים הנושאים אותה קדימה אל עבר שלמות במקצועיות ובאיכות. בראש השינויים עומד שף חדש וכשרוני - אלכס קליינטני. בניצוחו ובעזרת השף מנה שטרום, יושק בקרוב תפריט חדש, מצומצם מהקיים וממוקד בפסטות הביתיות הייחודיות, ובקינוחים בהכנה ביתית.

בירה ונשירה
בפסטה פקטורי, ממש כמו באטליה, מאמינים כי אוכל טוב זקוק לגבוי של משקה טוב. לכן, מגוון משקאות מוצעים במחירים חסרי תקדים. יש אפשרות להזמין שתייה במתווה של "כוס ללא תחתית", כלומר יין או בירה במילוי חוזר בלתי מוגבל במחיר של 30 ₪ בלבד. אז לפני שהתמקדנו בתפריט הזמנו בירה מהחבית הישר מהאלפים האוסטריים - אדלווייס מתקתקה ומתובלת מחיטה מותססת. אחרי רה-פיל ראשון, ובעצת המלצרית עמית הזמנו פטריות ממולאות (35 ₪) וקרפצ'יו בקר (39 ₪).

על מחבת וינטג' מוקמו ארבע פטריות שמפיניון גדולות, שכובות על גבן וממולאות עד לעטרה בתמהיל גבינות עשיר. הפטריות הוקרמו ונאפו בחום גבוה שהשחים מעט את מעטה הגבינה ויצר אחדות נפלאה של טעם וניחוח מלוהטים. מנת הקרפצ'יו ריגשה אותנו לא פחות, בזכות פרוסות פילה עסיסיות ועתירות טעם אשר בוזקו בנדיבות בשמן זית, חומץ בלסמי מצומצם ובעלי פרמזן מתפצחים. ההגשה על צלחת גדולה, לצד לחם עשבים ביתי, הייתה מרשימה והמנה מומלצת בחום. מבעד לחלונות נכנס לפתע גל תרועה עמום; מכבי הכניסה שער ראשון.

מנה מנצחת, כי תחרות זה דבר בריא
בבואנו לבחור את המנה העיקרית החלטנו להתנתק מן הוודאות של היבשה המוכרת ולצלול אל מנות ים מסעירות ונועזות. היה לנו ברור שנרצה לטעום מן הפסטה הביתית, כי לא כל יום מזדמן להגיע למקום המציע אותן תוצרת בית. החלטנו לאתגר את השף ובחרנו ברביולי סרטנים ופירות ים בסגנון ים תיכוני (68 ₪), ובשמו - מדיטראנו. הזמנו גם פילה דג סלמון (72 ₪) עליו המליצה המלצרית החביבה בחיוך משכנע להפליא, עם פירה תפו"א ופטריות כתוספת.

ראשית טעמנו מהרביולי, שהיו תפוחים ומלאים במחית סרטנים מתובלת, עשויים במידה, וגם לאחר הבישול נותרו מוצקים במידה כדי לתמוך במלית הנימוחה שבתוכם. רוטב חריף וארומטי של שמן זית, עשבי תיבול והרבה שום עטף מנה נדיבה של חסילונים, מולים שחורים וטבעות קלמארי, קשר יחדיו את טעמיהם והכליא אותם עם הרביולי.

עוד בטרם מכבי חיפה זכתה בכתר האלופה, אצלנו בתואר המנצחת זכתה מנת פילה הסלמון, אשר הייתה פשוט מושלמת- שני נתחים מלבבים צרובים על פלנצ'ה הוגשו על מצע פטריות מטריף שתחתיו מחית תפודים עשירה בשמנת. רוטב לימון ושום עם עשבים הוגש לצד המנה בסוסייר, ונטיפי שמן בזיל עיטרו את הצלחת, וגם העמיקו את הטעם כל אימת שנתח דג או לטיפת פירה הועבו דרכו. בין לבין סחנין מכניסה שני שערים דוממים, אך כאשר הירוקים משיבים מלחמה עם עוד שני כיבושים, קירות האצטדיון רועמים כבראשונה.

לכל ארוחה יש מוצאי ארוחה
המנות הטעימות והיפות השרו עלינו נחת, האווירה הרומנטית והשירות המצוין הניח עלינו נועם רב, כך שאפילו ביתנו התינוקת צפתה בנו בפרצוף מחויך במשך כל הארוחה. בבחירת הקינוח שבנו וסמכנו על המלצרית, אשר בחרה עבורנו בפרה-מלה-מסקרפונה (32 ₪). הפרה–מלה - אגס תפוח באיטלקית - היא תמהיל מקורי ויפהפה של קרם מסקרפונה ווניל בשלוש שכבות, אשר ביניהן נכלאה עוגת ספוג דקיקה עם קוביות תפוח ואגס ענוגות וצימוקים. אספרסו ארוך של קפה-קרמה מבית סקואלה (10 ₪) חתם את הביקור המושלם. באותה השעה, דקה אחרונה למשחק, הבקיעה חיפה שער ניצחון מפואר. לילה טוב חיפה!

מה אכלנו?
בירה ללא תחתית- 30 ₪
פטריות ממולאות- 35 ₪
קרפצ'יו בקר - 39 ₪
פילה סלמון - 72 ₪
רביולי מדיטריאנו – 68 ₪
פרה-מלה מסקרפונה- 32 ₪
אספרסו - 10 ₪
סה"כ: 286 ₪

פסטה פקטורי, קדושי יאסי 1, מול מרכז הקונגרסים, חיפה. 053-9427413

* כתבה פרסומית

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
אוכלים בג'פניקה בנמל
עסקיות שוות ב-206 דגים
נאו אפטר דארק
כשרוצים ערב אחר. שפילד
אוכלים במסעדת אפרטו בקיסריה
פו-מו ברמת החייל עושה את זה בגדול
נרגעים באיטלקית במסעדת קמפנלו
ארמיס: המנצחת של חוף אשדוד
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר