נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בשבועת האחרונים כל הארץ געשה בעקבות ההחלטה על מכירת תנובה לסין והאמת היא שלא הבנתי למה כל כך הרבה אנשים התנגדו למהלך ההיסטורי הזה. עוד מילדות אני מכור לאוכל סיני, ואין לי שום ספק שמדובר על צעד שיכול לעשות למוצרים של תנובה רק טוב. בדמיוני כבר הפלגתי לכיוון של קוטג' עם רוטב חמוץ מתוק ויוגורט עם פיסות בננה מטוגנת, וככל שהפלגתי מצאתי את עצמי מתבוסס בריר שלי, מה שהוביל אותי להתקשר לאחותי הגדולה, מיכל, שהיא האדם היחיד שאני מכיר שאוהב אוכל סיני לפחות כמוני.

אחרי שתי דקות בדיוק של "מה נשמע" ו"איך הילדים" קבענו להיפגש בערב נעים של תחילת יוני בטאיפיי הוותיקה שבמושבה הגרמנית, איפה שמביני דבר יודעים שלא רק האוכל הוא סיני, אלא גם הבעלים.

להשתנות תמיד
אני לא בטוח שטל ויום וואנג, האחים המוכשרים שמחזיקים במסעדת טאיפיי, מכירים את השיר המדהים של אהוד מנור ומתי כספי "להשתנות תמיד", אבל דבר אחד בטוח – את מוסר ההשכל שלו ("כדי להיות יש ללמוד איך להשתנות תמיד") הם מכירים גם מכירים. בתור חיפאי, שטאיפיי נמנית על חמשת המסעדות האהובות עליו, אני יכול להעיד בפה מלא חזה אווז במרינדה שמדובר על מסעדה שלא קופאת על השמרים, וזהו אולי סוד ההצלחה שלה. זה, וכמובן המנות המשובחות שיוצאות מהמטבח העסוק והצבעוני שלה.

מה נשתנה?
אז מה נשתנה הערב הזה במסעדת טאיפיי? ובכן, קודם כל נתחיל בציון העובדה שלאחרונה התחילו לפתוח את המקום גם בימי ראשון אחרי לא מעט שנים שבהן המקום היה סגור בתחילת השבוע, ועל כך נאמר – הגיע הזמן. בנוסף לכך, תפריט הסושי התהדק והתגבש, ומצא לעצמו בית נפרד מהתפריט הראשי. חלק מהמנות הוסרו ממנו, מנות אחרות הוספו לו, וכעת לא אגזים אם אומר שבטאיפיי מגישים את מנות הסושי המובילות בעיר מבחינת איכות, מקוריות והקפדה.

מה עוד? ובכן, על קצה המזלג אציין את העובדה שהצמחייה העבותה שהקיפה את המסעדה נגזמה, במקומה מוקמו מחוץ לחלונות הגדולים אדניות דקורטיביות ועכשיו אפשר לאכול ולראות את העוברים ושבים שמתהלכים באחד מהרחובות היפים ביותר בחיפה, ואולי בישראל כולה. את השינוי המדליק ביותר זכינו לטעום בפתיחת הארוחה – ברווז פקין שמומלץ לבקש מראש כשמתקשרים להזמין שולחן במסעדה ההומה.

ברווז פקין - הלהיט של טאיפיי. צילום: אלדד שחר

עשה זאת בעצמך
נכון לכתיבת שורות אלה מנת הדגל של מסעדת טאיפיי, שלפי דעתי מצדיקה ביקור מיוחד במקום, היא ברווז פקין – מנה צבעונית, טעימה ומקורית, שאם יתמזל מזלכם יום וואנג בעצמו ירכיב אותה עבורכם בשולחן. המנה עולה 120 ₪ לזוג או 200 ₪ לארבעה סועדים ואין ספק שהיא שווה כל שקל. מדובר על פרוסות דקות של חזה אווז שהושרו במרינדה סינית מסורתית למשך 24 שעות, ולאחר מכן נצלו בתנור שלצדן מונחות במערום מעין לאפות סיניות מיניאטוריות מתקתקות ושמנמנות. ליד כל היופי הזה אפשר למצוא ערימה נאה של מקלות מלפפון ובצל ירוק, ומלוא הפנכה רוטב הוי סין משובח.

במרכז הצלחת ניצב ברווז צלוי, שנח על קן תפוחי אדמה מטוגנים ששמר על מספר ביצי זהב. לשולחננו ניגש אחר כבוד יום וואנג ובסבלנות ובנחישות הדגים לנו כיצד עלינו להתקין את המנה המשובחת. כל מה שצריך לעשות הוא לפרוס את הלאפה דמוית הפנקייק, למרוח עליה מעט מהרוטב, לפזר עליה כמות אחידה של מלפפון ובצל ירוק, מעט מהאווז, לגלגל ולהתענג. אני לא יודע אם מדובר במנה יותר יפה, טעימה או כיפית להכנה, אבל בכל מקרה אל תעזו להגיע למקום מבלי להזמין אותה. אתם עוד תודו לי על העצה הזו, באחריות.

גן עדן לחסים על החי
אם ברווזים ואווזים לא כל כך עושים לכם את זה, דעו לכם שטאיפיי התברכה במגוון של מנות צמחוניות ומנות דגים ופירות ים. על קצה המזלג אזכיר את סלט השרימפס ברוטב הפיקנטי (46 ₪), את סלט הוואקמה המתקתק (26 ₪) ואת רול הספייסי טונה אינסייד אאוט (39 ₪). שלוש מנות שכל אחת מהן עדות למידת ההקפדה הגבוהה שמאפיינת את המקום מהיום הראשון שנפתח.

כל הטוב הזה לא פוסח גם על המנות העיקריות. מיכל כמעט איבדה את ההכרה עת הגיע לשולחן קלמארי בנוסח צ'אנג מאי קריספי (67 ₪) שלצדו הוגש פאד תאי ירקות (38 ₪), ואני התגרגרתי על בקר ברוטב סצ'ואן (58 ₪). מיותר להגיד שתוך ארבעה או חמישה ביסים כבר בקושי יכולנו לנשום, אז את מה שלא סיימנו ביקשנו שיארזו עברנו, ובאותו הערב גם האחיינים המתוקים שלי זכו לארוחה משובחת. המנות בטאיפיי מרשימות בגודלן, מפתיעות בטעמן והוגנות בצורה בלתי רגילה בתמחור שלהן. הצלחה, כבר אמרתי?

>> להזמנת שולחן במסעדת טאיפיי

ללכת הביתה עם טעם של עוד
החידוש האחרון ששמתי לב אליו הוא הקינוח ששמור לחברי המועדון של טאיפיי. לקינוח קוראים ביצי זהב, ולפי השמועות מדובר על להיט של ממש בסין. הביצים הן כדורים קטנים שמזכירים שילוב קטלני ומתוק בין בלינצ'ס לפנקייק, קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים, שעליהם נחו שלושה כדורי גלידה וסלט פירות אקזוטיים. כמיטב המסורת על כל המתוק מתוק הזה הוזלף סירופ מייפל והשמחה היתה רבה.

קינוח ביצי זהב. חינם לחברי מועדון. צילום: אלדד שחר

קצת לפני שעזבנו את הטאיפיי גילינו עוד חידוש מרענן – האורחים המרוצים יכולים לפנק את מי שהם אוהבים במתנה – כרטיסים לארוחה בטאיפיי. כך ניתן לרכוש שובר לארוחה שעלותה מאתיים ₪ ב-130 ₪; שובר לארוחה שעלותה 170 ₪ ב- 110 ₪, ושובר לארוחה בעלות של 123 ₪ ב-90 ₪. אם גם לכם נמאס להזמין את החברים מהמשרד לארוחות סטנדרטית לכבוד יום ההולדת, הרי לכם רעיון מוצלח ומרענן באמת.

חשבון בבקשה
ברווז פקין – 120 ₪
סלט שרימפס ברוטב פיקנטי – 46 ₪
סלט וואקמה – 26 ₪
בקר ברוטב סצ'ואן – 58 ₪
קלמארי בנוסח צ'אנג מאי קריספי – 67 ₪
פאד תאי ירקות – 38 ₪
ביצי זהב – חינם לחברי מועדון
סה"כ – 355 ₪

* כתבה פרסומית

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
דלידה בפלורנטין: טעמים, אווירה ו'מועבט'
הקובה של מומו
מסעדות מומלצות בעיר התחתית בחיפה
תבשילי הקדירה הכי טובים במסעדות בתל אביב
ארוחה במסעדת צ'יינה ביי
יאניביצ'י עושים קולינריה משובחת
מסעדות מומלצות בקיסריה
מסעדות מומלצות בפתח תקווה
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי