נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

שעת בין ערביים, השמש מתחילה להתקרב אל הים לקראת שקיעה והשמים מתחילים להיצבע בגוני כתום-אדום של שקיעה. זו התפאורה שקיבלה את פנינו כשהגענו למסעדת בי ג'י 99, השוכנת מול טיילת בת ים.

רצינו לשבת במרפסת המקסימה המעוצבת בסגנון כפרי-פרובנס וליהנות עוד קצת מהנוף לפני שאנחנו מתחילות לאכול, אך עדיין היה מעט קריר בחוץ והחלטנו לשבת בפנים. לא התחרטנו לשנייה. המסעדה מעוצבת בסגנון פרובנס-וינטג' רומנטי מקסים, עם מנורות רחוב של פעם הפזורות במסעדה, ובמרכז עץ פורח וריהוט נוח ויפהפה. בחלקה האחורי של המסעדה ממוקם בר משקאות עשיר ומפואר, המעוצב בסגנון פיק אפ בר שהזכיר לנו מעט את הסגנון הרומאי.

מחסלי הפטריות
לאחר התלבטות ארוכה בין המנות המפתות בתפריט, הזמנו למנות ראשונות פטריות פורטובלו וטפאסים בליווי לחם הבית. אל השולחן הגיעה צלחת עם פטריות פורטובלו גדולות ברוטב מעולה, פריכות וקראנצ'יות, שחוסלו תוך שניות. מנות הטפאסים כללו מטבל פלפלים, ממרח פסטו, סלט טונה, סלט חצילים וממרח איקרא לצד לחם הבית. המנות נתנו תחושה שהגענו הביתה (לפחות אל הבית של השף), והיו טעימות וביתיות. לחם הבית היה טעים במיוחד והיה תוספת מושלמת לצד הסלטים ולניגוב הרוטב שנותר ממנת פטריות הפורטובלו שחוסלה עוד קודם.

התפריט הציע מנות מכל טוב, כולל בשר ושפע מאכלי ים, ולאחר התלבטות ארוכה הזמנו לעיקריות דג סלמון אפוי בתנור ברוטב אלפרדו פטריות, על מצע פירה וריזוטו פטריות. אל השולחן הגיעו שתי מנות יפהפיות וגדולות, ששתי בנות רעבות במיוחד שכמותנו לא הצליחו לסיים. דג הסלמון היה עשוי באופן מושלם. מעט קריספי מבחוץ אולם רך ועסיסי מבפנים, והשילוב שלו עם הפירה היה נפלא. את הריזוטו הנימוח והמפנק, שהוגש בצלחת מכובדת ומפנקת, בקושי הצלחנו להפסיק לנשנש, וזה גם רק כדי להשאיר מקום לקינוחים המפתים.

רפאל והרומנטיקה
החלטנו לוותר על קינוחים מפתים אך מוכרים, והלכנו על קרדינל – מוס שוקולד לבן עם דובדנים, ורפאל – שלושה מוסים בטעמים שונים עם בסיס של עוגיות אלפחורס: ריבת חלב, שוקולד וגבינה. הקרדינל היה מנה מושלמת: בחוץ שוקולד לבן פריך, ובפנים מוס רך ומענג, כשבאמצע רוטב הדובדבנים. גם הקרדינל היה קינוח טעים להפליא. שלושת המוסים האלגנטיים הוגשו לצד רוטב מתוק-חמצמץ , בסיס האלפחורס היה טעים ופריך, והשילוב בין הבסיס למוסים היה מושלם. לצד הקינוחים הזמנו תה, ולשולחן הגיעו 2 קנקנים קטנים בסגנון וינטג'י-רומנטי מלווים בספלים קטנים, שהוסיפו לאווירת הפרובנס המיוחדת שהעניקה לנו המסעדה.

את הבר לא ניסינו, אולם העיצוב העדכני שלו, שלא יבייש שום בר תל-אביבי, ושפע המשקאות יכולים להבטיח ערב מוצלח במיוחד גם לאלה שרק רוצים לשתות משהו (ואולי על הדרך להכיר מישהו...). האווירה הכללית, העיצוב, הבר המושקע, המנות הנדיבות והטעימות – וכמובן הקרבה לטיילת ולים, הופכים את מסעדת בי ג'י 99 למקום נעים ומוצלח לכל בילוי – בין אם מדובר בארוחה משפחתית או בדייט רומנטי. אנחנו כבר קבענו להגיע לשם שוב.  

חשבון בבקשה:
טאפסים - 33 ₪
פטריות בטמפורה – 36 ₪
פילה סלמון - 69 ₪
קינוח רפאל – 38 ₪
קינוח קרדינל – 38 ₪
לימונדה – 13 ₪
קולה – 13 ₪
קנקני תה – 14 ₪
סה"כ – 254 ₪

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
אמורה מיו: מחדשים נדרים
אינדירה: ההודית הכי אותנטית בארץ
ערב טוב בדלידה
ערב קיץ איטלקי בפרונטו
ההפתעה של אזור השרון: זויה גריל בר
ביקור ב-Porter & Sons
המסעדות החדשות שכדאי לכם להכיר
עושה את זה בדרך שלה: מסעדת גריג
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר