נגישות
נגישות

חדשות מרץ מהצלחת-תל אביב

יפנית חדשה לשאול בן אדרת, גריל האוס בשוק פשפשים, טוקו של ניצן רז עולה לרמת החייל ותופסת את מקומה של סושי סמבה ומטרים ספורים ממנה פאב שעושה כבוד לתוצרת הבירה המקומית, סושי כשר בבן יהודה וקופיקס אחת עם בר אלכוהול בחמישה שקלים

מסעדות בתל אביב חדשות מהצלחת
שרון בן דוד
שרון בן דוד
תאריך פרסום: 11/06/2014, 13:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

עדכון יוני 2014:
מסעדות חדשות בתל אביב

Mr. & Mrs. Lee
מסעדת קונספט אסייתית של השף שאול בן אדרת נפתחה במרפסת סמוך למסעדת התרנגול הכחול שלו. הסיפור שמאחורי המסעדה מעניין וקשור לזוג בשם זה שבן אדרת פגש בנסיעת עבודה בשליחות משרד החוץ הישראלי לטוקיו. ארוחה שאכל בבר שבבעלותם הפגישה אותו עם טעמים אסיאתיים והוא החליט לפתוח את מסעדה קטנה יחסית, כמעט ביתית, שתאפשר לו לשתף את הלקוחות בחוויה היפנית. על המטבח הופקד אלכס ניקולסקי, שף שהגיע מהפריפריה שם צבר לעצמו קהל אוהדים, ואשר מתמחה במטבח יפני קלאסי. התפריט מבוסס על סושי וסשימי ועל אוכל רחוב מהמטבח התאילנדי והווייטנאמי וכולל מנות כמו תמרי - טורו סלמון וקרם ג'ינג'ר ורוד, סשימי ברווז צרוב בקראסט תבלינים ועשבי תיבול, כבד אווז בגלייז טריאקי וספריבס טלה ברוטב ברביקיו תאילנדי מעושן. המסעדה עוצבה על ידי בן אדרת באותו סגנון שמח שמאפיין את שלוש המסעדות האחרות שלו עם ירוק וורוד כגוונים שולטים, כסאות לאונג' צבעוניים ובר ארוך מחופה נחושת שנמתח לאורך המסעדה ויוצא אל המרפסת.
Mr. & Mrs. Lee
נסים אלוני 10, קניון G צמרת, תל אביב, 057-9365700
שעות פעילות: א'-שבת מ-18:00

פונדק דה לוקס
שוק הפשפשים ביפו לא מפסיק להפתיע במקומות חדשים. האחרון שברשימה הוא פונדק דה לוקס, בר וגריל האוס בסגנון אמריקאי. במרכז עומדים נתחי בשר מגידול מקומי שעוברים עישון איטי, כל אחד בסגנון המתאים לו - ספייריבס, אונטריב, אנטריקוט, נקניקיות בוטיק ועוד. לדוגמה: כריך פתוח של אונטריב בקר מפורק על חלה עם חמאת חרדל, ביצה רכה ובצל פריך בבלילה (46 ₪), נקניקיות בקר/לבן עם לחם תירס, חרדל וסלט קטן לבחירה (26/23 ₪), מיקס זוגי "דלוקס" עם בייבי בק ריבס, חזה אווז ואונטריב (138 ₪ לזוג כולל לחם תירס, קולסלאו ותוספת), רבע שדרת אסאדו עגל בצליה של 12 שעות (48 ₪) וחצי עוף במשרה ברביקיו (39 ₪). הבשרים מוגשים על מגשי מתכת לאכילה בידיים או בכריכים בלוויית רטבים תוצרת בית, לחם תירס חם ותוספות אמריקאיות כמו מאק אנד צ'יז וקולסלאו. מגוון בירות בוטיק מקומיות ומיובאות בבקבוקים ומהחבית, יינות, וויסקי וברבן במחירים הוגנים משלים את חווית הסעודה.
פונדק דה לוקס
עולי ציון 7, שוק הפשפשים, יפו, 057-9367916
שעות פעילות א' - שבת 19:00- 01:00
דה לוקס. צילום: יח
דה לוקס. צילום: יח

TOKO TLV
שנים רבות היה השף ניצן רז מקושר עם מסעדת סושיסמבה הסקסית, שזכתה לפרסום רב בעקבות איזכור בסדרה סקס והעיר הגדולה. כעת הוא נפרד מהמותג ופותח את Toko TLV, מסעדת שף שבה יוכל לממש את חלומותיו הקולינאריים. התפריט מוגדר כפן-אסייתי עם השפעות מהעולם וכולל מנות אסייתיות באינטרפרטציה אישית כגון לחמניות באו מאודות במילוי שורט ריבס עם איולי כוסברה (22 ₪), פילה בלק קוד במרינדת מיסו מתוק על פסטה טרייה ברוטב קארי ירוק ופטריות יפניות (142 ₪) וקדרת מולים שחורים עם מרק טום יאם (96 ₪). לא נפקד מקומם של סושי משובח ושל אומקסה, ארוחת טעימות לפי בחירת השף (260 ₪ לאדם) לצד מנות שמקורן במטבחים אחרים כמו ניוקי פירות ים (112 ₪).
TOKO TLV
הברזל 27, רמת החייל, תל אביב, 057-9440734.
שעות פעילות: א'-שבת 12:00- חצות 

ארץעיר
מקום חדש ברמת החייל עושה כבוד לבירה הישראלית. בארץעיר (שאפו על השם הרטרואי) מתמקדים אך ורק בבירה מתוצרת הארץ ומציעים מעל 40 סוגים בברזים ובבקבוקים ממותגים קטנים וגדולים כגון בזלת, עמק האלה, נגב, מלכה, אלכסנדר, שפירא, הדובים, ועוד. 
השף גיל גלר (לשעבר קייטרינג "פרי הארץ" ו"שולץ") הרכיב תפריט כשר הכי ישראלי שאפשר שמוגש ב-3 גדלים שונים: קטן, אישי וחלוקה. בין המנות ניתן למצוא ביסלונים- שניצלונים בציפוי פרורי לחם וביסלי, כבד קצוץ, קציצות ירק, פלטת נקניקים ועוד, לצד אוכל בר קלאסי כמו שיפודי אנטרקוט והמבורגר. העיצוב מתכתב עם ישראל של פעם בתריסים ישנים, דלתות עתיקות, צינורות ברזל חשופים ופריטי ריהוט אקלקטיים מתקופות שונות. 
ארץעיר
הברזל 34 רמת החייל, תל אביב, 057-6130880
שעות פתיחה: א'-ה' ושבת מ-18:00 עד אחרון הלקוחות
עסקית צהריים: 11:30-15:00

ארץעיר. צילום: אסף קליגר

ניני האצ'י
בשורה לשומרי כשרות שלא מוכנים לוותר על סושי: ניני האצ'י (228 ביפנית, על שם מספר הבית ברחוב בן יהודה), מסעדה יפנית כשרה, נפתחה השבוע בתל אביב. הבעלים הם יואב ולין ואודי רומנובסקי, מסעדנים עם ותק וניסיון בקולינריה ברשת קיוטו, שהחליטו לספק לקהל סושי טעים ולא יקר. למסעדה שני מטבחים - סושי בר ומקרר סושי גדול, ומטבח חם שממנו יוגשו מרקים, מוקפצים, מנות טפניאקי (צריבה על פלטה לוהטת) וקושיאקי (שיפודים יפנים). פס מיוחד הוקם עבור נשים בהריון עם כלים ייעודיים רק להן, וגם לטבעונים ונמנעים מגלוטן יש מענה. 
ניני האצ'י
בן יהודה 228, תל אביב, 057-6130798
שעות פעילות: א'-ה' 12:00-1:00, שישי 12:00-שעה לפני כניסת השבת, שבת - שעה לאחר צאת שבת- 01:00

ניני האצ'י. צילום: מור ולין

Cofix Bar
הרשת שעשתה גלים בשוק הקפה בארץ מאיימת לשנות את סצנת הברים. סניף ראשון של קופיקס בר נפתח ברחוב לילינבלום פינת הרצל, לב אזור הבילויים של תל אביב, ומציע אלכוהול ב-5 ₪, סימן ההיכר של הרשת. התפריט כולל יין, וודקה, בירה וויסקי ממותגים מוכרים שיוגשו החל משעות הצהריים בכוסות זכוכית לבני 18 ומעלה. ליד המשקאות יוגשו נשנושי בר גם כן במחיר זהה. עיצוב הסניף מתבסס על הקונספט העיצובי של הרשת ברוח קרון רכבת. הבר נפרד והוצבו בו שולחנות וכיסאות לישיבה במקום.
Cofix Bar
לילינבלום 21, תל אביב
שעות פעילות: א'-ה' 06:00-02:00, ו' 06:00-שעה לפני כניסת השבת, שבת – שעה לאחר צאת השבת – 02:00

קופיקס בר. צילום: איציק בירן


 

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של שרון בן דוד

5 מסעדות בשר אחרות
מתחם שרונה
6 מסעדות חדשות בירושלים
הפתיחות - מסעדות חדשות בתל אביב
חמש מסעדות חדשות בתל אביב - יוני 2014
חמשת הלייט נייט המומלצים בתל אביב
 4 ביולי 2014 - לא על ההמבורגר לבדו
פסח טבעוני
דרבי בר דגים: מסעדת הבית של חובבי הז'אנר
בוצ'רי דה ברילוצ'ה - עיירה ארגנטינאית בלב תל אביב
בית ויס התחדש: ברוכה הבאה פוזיטינו
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?