נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מסעדות ובתי קפה נפתחים בכל קרן רחוב, תפריטים מתחלפים בקצב של קולקציות אופנה ומדיניות פלורליסטית של העירייה מאפשרת זכות קיום גם מחוץ לגבולות הכשרות. קבלו כמה מקומות ירושלמים, חדשים אבל לא רק, שכיף לבלות בהם על קפה ומאפה, דרינק ונשנוש או ארוחה מלאה.

אספרנסה
מיקום: מתחם חוצות היוצר התוסס תמיד, מעל פארק טדי קולק החדש עם נוף למשכנות שאננים, חומות העיר העתיקה ומלון המלך דוד. מתחת נמצאת מסעדת אקליפטוס ולא במקרה, כי שני המקומות מנוהלים על ידי אותו שף, משה בסון.
קונספט: בית קפה חלבי המחולק לשני חללים חיצוניים, מרפסת וחצר רחבת ידיים. שתיהן משקיפות לנוף כמו בגלויה ועמוסות בעציצים עם עשבי תיבול וצמחים שבסוף מוצאים את דרכם לצלחת. התפריט מבוסס על חומרי גלם מקומיים ואיכותיים ועל טכניקות הכנה מוקפדות, כאשר התוצאה קורצת למטבח הערבי מצד אחד ולקלאסיקות ביסטרו מצד שני.
שווה להזמין: בוקר אספרנסה - קרואסון במילוי גבינת שמנת וביצה עלומה ברוטב הולנדייז  מוגש עם עירית קצוצה וסלט תרד קר (52 ₪), פוקצ'ה מסאחאן עם בצל וסומק (44 ₪).
עוד משהו: קוקטיילים מקוריים (ג'ין אנד טוניק עם לואיזה, מרטיני תאנים), ולקינוח כנאפה מתוצרת בית.
כתובת חטיבת ירושלים 14, חוצות היוצר, ירושלים, 02-5900007

אספרנסה. צילום: בן יוסטר

Touro
מיקום: במשכנות שאננים, האזור האולי הכי ציורי בירושלים, ליד טחנת הקמח המפורסמת של מונטיפיורי, מועדון העיתונאים החדש ומרכז המבקרים של יקב מונטיפיורי החדש. הערת אזהרה: כדי להגיע למסעדה צריך לעלות המון מדרגות.
קונספט: מסעדת שף ים תיכונית בשרית כשרה. השף בני אשכנזי (לשעבר איזידורה, פרנצ'סקה, פפה ועוד) הרכיב תפריט שהוא קצת מכל דבר, ולכן הכי ישראלי שיש, עם מנות שמתאימות לכל שעה ביום, כיוון גסטרונומי ואפשרות כלכלית. בשעות הצהריים יש תפריט עסקי ובשבת מוגש תפריט טעימות ייחודי.
שווה להזמין: בורקס פטריות וארטישוק ירושלמי (42 ₪), מעורב ירושלים ניו סטייל (78 ₪), תבשיל שפונדרה 7 שעות (110 ₪).
עוד משהו: המסעדה נקראת על שם יהודה טורא, נדבן ואיש עסקים יהודי אמריקאי שבאמצעות תרומתו לעניי ירושלים בנה השר מונטיפיורי את שכונת משכנות שאננים.
ש.א. נכון 2, ירושלים, 02-570-2189

תבשיל שפונדרה 7 שעות. TOURO. צילום: יח

המוציא
לוקיישן: בחלל קטן בסמטה קטנה בפאתי שוק מחנה יהודה שוכנת מסעדה קטנה. נשמע כמו התחלה של אגדת ילדים? נכון, ופירוט בסעיף הבא.
קונספט: אבי לוי, השף והבעלים, הוא גרסה ישראלית לסיפור סינדרלה – מכור לסמים שהשתקם, קטף את המקום הראשון הריאליטי מאסטר שף ומינף את ההצלחה למסעדה מצליחה לא פחות. לוי מבשל מהלב ומהבית אוכל אלג'יראי מסורתי שמוגש בצלחות מצוירות על טסי מתכת גדולים. מוזיקה אקלקטית נשמעת ברקע ומהמטבח הפתוח עולים ריחות מפתים.
מה להזמין: דגים בשרמולה (43 ₪), בולט – קציצות אלג'יראיות (54 ₪). מבחר סלטים לפתיחה בליווי חלה טרייה מוגש על חשבון הבית.
עוד משהו: האישה שיושבת בכוך משמאל לכניסה היא אמו של לוי שמגלגלת עוגיות יויו, קינוח אולטימטיבי שהולך מעולה עם תה עם נענע.
משיח ברוכוף 4, ירושלים, 6310050-  02

המוציא. צילום: יח

ארקדיה
מיקום: ברחוב אגריפס, מרחק הליכה מכל מקום בעיר, אך פלנטה בפני עצמה. מאחורי שער ברזל מסתתרת חצר מרוצפת עם בוסתן ובקצהו מבנה עתיק עם נישות וגומחות. יותר רומנטי מזה אין.
קונספט: מטבח ישראלי-ירושלמי עילי עם חיבור לאדמה ולעונות השנה, וזו אינה סתם סיסמה ריקה מתוכן. עזרא קדם, מבכירי וותיקי השפים בארץ, פיתח פילוסופיית חיים שמכוונת לפשטות מבלי לוותר על אף קוצו של יוד באיכות. חומרי הגלם הם הטובים מסוגם ולירקות מגיע מקום של כבוד במוזיאון. הטעמים פשוטים, מזוקקים ונהדרים, אוקסימורון שצריך לטעום כדי להבין. המקום הנכון לחגוג בו אקזיט או ביקור של דוד עשיר מאמריקה (שגם ישלם כמובן).
מה להזמין: קלסונס עם גבינת צאן רכה וחמאת מרוות בר על סלט חם של תרד אורגני (70 ₪), מוסר ים בגריל עצים עם חמאת זעתר, לימונים כבושים וניוקי תפוחי אדמה (150 ₪).
עוד משהו: הירקות המהוללים מגיעים מחווה של קדם בהרי יהודה, ומדי שישי נמכרים בחצר המסעדה במעין שוק חינני עם מוזיקה חיה ותפריט טעימות מיוחד.
אגריפס 10, ירושלים, 02.6249138

קלסונס חצילים וגבינת עיזים. ארקדיה. צילום: יח

המטבח של רמה
מיקום: אמנם מחוץ לירושלים אך בלוקיישן שמצדיק נסיעה. המסעדה נמצאת בנטף ופתוחה לנוף ירוק ויפהפה של הרי ירושלים. כאן ממש מרגישים את חילופי העונות ורואים שבא הסתיו.
קונספט: כפרי-ערבי-מערבי, כלומר חיבור בין ירושלים העיר, החגורה הכפרית שמסביבה, המתבססת על תנובת האדמה, וטכניקות בישול מערביות. בין לבין התפריט שואב השראה ממטבחי הים התיכון ומתבסס על חומרי גלם מקומיים. קצת מזה וקצת מזה, כששילוב המרכיבים תמיד צבעוני ומעניין. המסעדה פתוחה בימים חמישי, שישי ושבת בלבד לבראנץ' בתפריט אחיד, ולארוחות צהריים וערב.
מה להזמין: פירה דלעת על פטריות ואגוזי לוז בשמן כמהין (46  ₪), מאפה סיניה טלה מהטאבון על חציל קלוי ועגבניות מיובשות עם יוגורט וטחינה (48  ₪).
עוד משהו: מדי פעם מתקיימים במקום אירועי מוזיקה קלאסית תחת הכותרת "פיאנו בנטף", חיבור מוצלח בין אוכל ותרבות.
נטף, 02-5700954

בואו לבחור מסעדה בירושלים מתוך מאות אפשרויות

* תמונה בראש העמוד: המטבח של רמה. צילום: יח"צ

  

 

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
טורו בירושלים
053-7102096

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של שרון בן דוד

5 מסעדות בשר אחרות
מתחם שרונה
6 מסעדות חדשות בירושלים
הפתיחות - מסעדות חדשות בתל אביב
חמש מסעדות חדשות בתל אביב - יוני 2014
חמשת הלייט נייט המומלצים בתל אביב
 4 ביולי 2014 - לא על ההמבורגר לבדו
חדשות מרץ מהצלחת-תל אביב
מסעדת מונא – פריז בירושלים
סטיקיית צדקיהו – לפעמים האוכל הוא רק תירוץ
בראסרי עין כרם – הבילוי המושלם