נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מסביב לגיאורגיה ב- 7 דקות
לפני כחודשיים דיברתי עם לקוחה שלי (כן, חוץ מלאכול ולכתוב לכם על זה אני גם צריך להתפרנס), שבדיוק חזרה מטיול משפחתי בגיאורגיה, הלא היא גרוזיה לשעבר. כששאלתי אותה מתוך נחמדות איך היה, היא פתחה במונולוג שלא נעצר גם אחרי שבע דקות שלמות בהן דאגה לפרט לפרטי פרטים את הנופים המדהימים, השטחים ההרריים הירוקים והעצומים, התרבות העשירה, שמחת החיים של המקומיים וכמובן, האוכל הטעים. כשאני חושב על זה, אני די בטוח שרוב המונולוג נגע לאוכל ואם להיות כנה, הסיפורים שלה הפתיעו אותי מאוד.

בהתחשב בעובדה שעד אותו רגע האסוציאציות שלי בקשר לגרוזיה/ גרוזיני/ גיאורגיה הייתה שיני זהב וחצ'אפורי, אפשר להגיד שלמדתי משהו חדש. לקראת סוף המונולוג היא סיפרה לי שכמה ימים לפני שטסו, פקדו היא ובן זוגה את ננוצ'קה בתל אביב, כי שמעו שגיאורגיה זה בעצם פה. הם לא טעו.

טיול צהריים לגיאורגיה בתל אביב
את צהרי יום ראשון בחרנו לבלות בננוצ'קה כשהמונולוג ההוא עדיין שמור בראשי. כבר בכניסה למקום התנתקנו מהעיר שלא עוצרת וקפצנו במכונת הזמן לחוויה שונה מכל מה שהכרנו. אני אומנם מכיר לא מעט מסעדות אותנטיות אבל ננוצ'קה לקחה את האותנטיות צעד אחד קדימה עד כדי הנחתה בלב ליבה של טיביליסי פינת הרצל.

בחרנו להתיישב בפאטיו, אחד מארבעת אזורי הישיבה במסעדה הכוללים גם את החצר, המסעדה והבר, כשהמלצרית הגיעה אלינו. בידה היה תפריט העסקיות המוגשות מיום ראשון עד חמישי בין 12:00-17:00 ולרגע נזכרתי שאנחנו יושבים במרחק שמיעה מהבורסה לניירות ערך. אז קניתי. 

גם אני רוצה להיות גרוזיני
הפכתי את התפריט מצד לצד ומלמעלה למטה כדי לנסות להבין מה השמות הללו אומרים, כשבזווית העין קלטתי את המלצרית חצי רצה לכיווננו. היא וודאי מתורגלת בתיירים שהולכים לאיבוד בין סמטאות האיספנחיס והצ'יבוריקי. המלצרית דאגה לציין באוזנינו שתפריט העסקיות כולל לבש חם (לחם גרוזיני), סלט אישי המורכב מפסטה, פרוסות צנון והרבה ירוק ושתייה / בירה / וודקה רימונים (משקה הבית).

מבלי להתבלבל היא ממליצה לנו ללכת על הפחאלי - אנטיפסטי גרוזיני הכולל גלילת חצילים במילוי אגוזים, סלק ברימונים, עלי גפן עם שקדים, מנגולד באגוזים ועוד ועוד ועוד.. (מתוך עסקית ב 49 ₪). על אף גודלה העצום של המנה היא יכולה להתאים גם כראשונה לשניים וגם לטבעונים שבינינו. לצד הפחאלי, הלכנו כעיוורים אחרי המלצתה של המלצרית פעם נוספת, על אחת ממנות הספיישל המשתנות מידי יום לפי החשק (ככתוב בתפריט). הבחירה - קדירת בשר בקר מבושלת עם פירות יבשים, ארטישוק ירושלמי ובטטה מתוקה על מצע פירה (59 ₪). מדהים מה שהגיאורגים האלה יודעים לעשות. מנת ספיישל בהחלט.

העולם יפה. יפה.
לקראת סיום הארוחה ננה – בעלת המקום ואחת הנשים היותר צבעוניות שפגשתי בחיי, ניגשה לשאול לשלומנו. "מושלם" שנינו ענינו פה אחד! מפה לשם נכנסנו לשיחה עמוקה וקשקשנו על ההיסטוריה שלה ושל המקום, ונראה כי הרבה עבר פה ואין ספק שעוד יעבור.

אבל ברשותכם, נחזור רגע להתחלה. כשהמלצרית ערכה לנו את השולחן היא הניחה לפנינו 2 מפיות, אחת לסכו"ם ואחת לכוס. זה לא היה בטעות. על המפית כתוב: "העולם יפה. יפה/ יפה, מרתק/ יפה העולם/ בשבילך הוא נברא/ אני אציף לך אותו בשירי אהבה". זו ננה וזהו המסר שהיא מנסה להעביר לכל סועד ועובר אורח. מי שאחראית על מסלול החיים הססגוני, האותנטי והשמח של הננוצ'קה לא יכולה להיות אחרת. והאמת, בצהריים, בערב, בבוקר או בלילה, בכל שעה שתפקדו את ננוצ'קה תזכו ליהנות מחוויה שונה, לא רק כסלוגן. כי העולם יפה. יפה ומרתק. ובשבילנו הוא נברא.

צ'ק פליז
עסקית - 49 ₪
עסקית ספיישל - 59 ₪
סה"כ – 108 ₪

*כתבה פרסומית.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
להתאהב כמו איטלקי
פאר והדר בהוד השרון: מסעדת מדיסון
הכי בית איטלקי: מסעדת גוסטו
האיטלקיה השמחה
NG מציגה: ארוחת פליאו
צ'ק אין של אחרי מלחמה
צ'ק אין של אחרי מלחמה
נשף אבראג'
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר