כשר

איך וופל נולד

טל פסס הגיע לוופל פקטורי והרגיש כמו ילד בחנות ממתקים

טל פסס | 21/08/2013
איך וופל נולד

מקום טוב
הללויה! נפתחה בירושלים מסעדת קונספט חדשה ומושקעת. וופל פקטורי מעוצבת כמו דיינר משפחתי על כביש מהיר. תאורה מדוייקת מייצרת תחושה של אור שקיעה חמים החודר דרך חלונות שמשקיפים על אמריקה של פעם, כשעל העיצוב אחראי לא אחר מאשר גלעד זעפרני שכבר הותיר את חותמו בטובות שבמסעדות ירושלים. הפעם, עבודתו עם החלל הצר והארוך מעוררת התפעלות. ראשית כל, מפני שהיא אינה מושכת תשומת לב באופן מובהק. מיד כשנכנסים פנימה מרגישים קצת יותר טוב, רק אחרי כמה דקות, כשהעין מצליחה ללכוד את הפרטים הקטנים, מבינים שיש כאן עיצוב ברמה אחרת. אין כמעט פרטים שימשכו את העין למקומות מסויימים, הכל נראה במקום הנכון. הסיבה היחידה לסובב את הראש היא צלחות הוופל שיוצאות מהמטבח כל שנייה ועמן הריח המשכר של השוקלד. בגלל אופייה, הציר הראשי של המלצרים עובר בקו אחד בין המטבח לכניסה, כך שכל מנה כאילו צועדת בתצוגת אופנה פרטית משלה.

אנחנו יושבים עם יותם, הבעלים והמנהל, אחד מחלוצי רנסנס הוופל בירושלים ואחד הדברים הראשונים שהוא מדגיש זה שלא מדובר רק בוופל, אלא במגוון תופינים לא פחות שווים. כמובן שבזמן שהוא מדבר הולך מאחוריו מלצר עם מנת וופל מפוארת עמוסת קצפות, פירות, שוקולדים ועוגיות וכל החושים מתחדדים לריחות וטעמים מתוקים. המשפט הבא של יותם מחזיר אותי לשיחה, "איך אתם עם אלכוהול?" בתור שותף גם במסעדה ג'קוס סטריט בשוק מחנה יהודה ובעל רקע עשיר בסצנת חיי הלילה בעיר הקודש, ברור שיותם חותר למשהו טוב ואני כמובן מסכים מיד בלי לשאול שאלות. יותם מכיר לי את "רפאלו" (39 ₪) - הרבה וודקה, מלון וקצת טעמי תות. שווה.

לא על הוופל לבדו
כמו כל דבר טוב בחיים, כדי להגיע לקינוח צריך לעבוד. אמנם עם כוס משקה אלכוהולי מתקתק שיש בו נדיבות מבורכת בימים של גזירות קשות, אך אנו מזמינים שילוב קלאסי של סלט וטוסט. הסלט הוא אבן הפינה של כל ארוחה במסעדה חלבית, כש"דרגת הכובד" של מרכיבי הסלט תקבע את אופי המנה המלווה. אנחנו בוחרים בסלט פקטורי (58 ₪) - ירקות טריים חתוכים גס, הרבה פיטריות שמפיניון מוקפצות, הר של פטה מגוררת וכדורים קטנים של גבינת עיזים מטוגנת.

קשה לחבר לסלט הזה מנה כמו רביולי עיזים ברוטב שמנת, למרות הפיתוי העז לנגוס בפסטה טרייה ואנו בוחרים בטוסט טורטיה דקה, "מקסיקו סיטי" (42 ₪), עם עגבניות, גבינת פטה, ביצה קשה וטבסקו. שתי המנות מוגשות עם תוספות שהופכות כל אחת מהן לבלתי תלויה. הסלט מוגש עם לחם מעולה, חם וקריספי, עטוף בנייר. צורת הגשה שאוטומטית גורמת לחשוב על הקלות בה ניתן להתקין סנדביץ' מפואר מכל המרכיבים המעולים שיש בסלט. כנ"ל לגבי הטורטייה האפויה שהסלט האישי לצדה גדול יחסית ומזמין להפריד כל ביס חמים במלפפון רענן. לכאורה היכולת לתאר סלט וטוסט מוגבלת מעצם הבחירה ורמתן נקבעת על ידי חומרי הגלם יותר מאשר היד המבצעת, אך כאן טמונה גדולתה של הוופל פקטורי. אכן מדובר בחומרי גלם משובחים, הנדיבות במרכיבים שנחשבים יקרים יותר מרשימה וניכר, כי הושקעה מחשבה בלקוח הירושלמי שרוצה לקבל תועלת לכספו.

מתוק לו מתוק לו
המנות של הוופל פקטורי בנויות כך שניתן לחלוק אותן בזוג ולעיתים בשלישיה מבלי להרגיש חובה להזמין עוד מנה כדי לגוון. הקהל הירושלמי לא קמצן, אנחנו יודעים להוציא כסף על אוכל אבל חשוב לנו מאוד להשאיר את הבחירה בידינו. ואכן, בכל היבט של הוופל פקטורי מרגישים את החותם של השותפים הירושלמים, אנשים שבאמת איכפת להם ורוצים להציע לקהל משהו קצת אחר אבל הרבה יותר טוב.

את הארוחה אנחנו מסכמים בסיבה שלשמה התכנסו כל האנשים שסביבנו. וופל עמוס פינוקים על בסיס שוקולד ווניל, שכל ריבוע ממנו מהונדס אחרת כדי לעודד את הכפית לחזור ולבקוע את הבצק הנימוח. תפריט הוופלים מחולק כמו מותג יוקרה לשלוש קטגוריות: רגיל, פרימיום וסופר פרימיום, כשההבדל במחיר הוא זעום (שלא נרגיש רע אם נזמין במקרה את הסופר פרימיום בגלל חולשה לגיטימית לפררו רושה). אנחנו לוקחים את ה"דאבל מקופלת" (48 ₪) והתפריט כבר יסביר למי שמתעניין אודות כל הקרמים החמים והקרים ושלל סוגי השוקולד שנבנים בשכבות מסודרות על גבי רשת הריבועים של הבצק הלוהט. קשה לי להאמין שמישהו באמת מסוגל לקרוא את הפירוט אחרי שהוא התחיל לדמיין את הוופל שלו נכנס לפס הייצור... אה, ויש גם גלידת בן אנד ג'ריס וקצפת בשני טעמים שמגיעים עם כל מנה. רגע, אז איך היה הוופל? זאת שאלה שבאמת אין לה מקום, פיזית, אין לה מקום. פשוט תענוג. ממש לפני שיצאנו, יותם הוציא טעימות משייק קיץ חדש לכל היושבים במסעדה: "צ'יל אאוט" של ליצ'י, אבטיח ומלון. סתם, כי הוא נורא התרגש מהרעננות והצבע המיוחדים...

חשבון
טוסט טורטיה מקסיקו סיטי - 42 ₪
סלט פקטורי - 58 ₪
קוקטייל רפאלו - 39  ₪
וופל דאבל מקופלת - 48 ₪
סה"כ - 187 ₪

*כתבה פרסומית.



שיאן שומרת על שלמות
אואזיס באספרסו בר
מסעדות לאירועים קטנים
corner
corner