נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אני מודה ומתוודה שמעולם לא אכלתי במסעדה בצד הזה של העיר. חוץ מלבקר את סבתא שלי שגרה לא רחוק, לא ראיתי שום סיבה טובה לבקר באזור עד היום. אני רוצה מכאן להודות אישית לחברי היקר שפתח את עיניי למסעדת דגים סופר איכותית לחושבים מחוץ לקופסא, או יותר נכון לנוסעים מעבר לאיילון. 10 דקות על הטוסטוס, יש חניה לבעלי מכוניות, יש שקט כפרי ויש אוכל מצוין. אז מה בעצם מנע ממני לבקר כאן עד עכשיו?

ההיסטוריה חוזרת
מסעדות 206 ממוקמות סמוך לצומת הפיל, אבל הפיל כבר לא שם אז אל תחפשו. מסעדת הבשרים המפורסמת על אורחיה הידוענים היא אחת הוותיקות בעיר מאז 1984 ומסעדת הדגים, הרעננה והחדשה מאז 1995 כבר הפכה במונחי העיר לבוגרת ובשלה. הקשר הקולינארי בין המסעדות הוא מקרי בהחלט. בתחתית המבנה ממוקמת הגבירה הבכורה אליה מחכה בכניסה המון רעב, בעוד האחות הצעירה מקבלת באלגנטיות את האורחים הבררנים בקומה העליונה, המבושמת ולבושה בבגדי חג לבנים שחורים.

מיד כשנכנסים מרגישים את השלווה. מוסיקה רגועה, חיוכים מנומסים, ניקיון שאי אפשר לפספס, פשוט פנטסטי. בדלת הכניסה חלון משקיף למה שמחכה לי - לוקוסים טריים מסודרים בשורות על הרי קרח גרוס, ממתינים בסבלנות שאיציק הראל, השף הנפלא, יפרוס ויתבל אותם לאורחיו הרעבים. מלצרית נחמדה שהשתלבה נפלא בנוף הנקי והאלגנטי קיבלה אותנו בנימוס, ישבנו ועיינו בתפריט ומסביבנו מסעדה מלאה מאוד, אך שקטה ורגועה. כנראה שהאופי הזה מדביק גם את האורחים.

מה אוכלים?
הזמנו את הארוחה העסקית המגוונת והמגרה ובזמן שחיכינו דקות ספורות לקבלת המנות הראשונות נישנשנו לחם מצויין, חמאה וחמוצים והתרשמנו מהסדר המופתי וממפיות הבד המבריקות. המנות הראשונות הגיעו. פרח קישוא ממולא פירות ים היה פתיחה נפלאה, מציג פרח פריך בציפוי פנקו ממולא במחית עדינה של שרימפס, קלמרי, סרטנים ומולים מלווה בסלט נפלא של קרפצ'יו זוקיני נא, רוקט, אגוזי לוז, ורוטב בלסמי מצומצם. המנה הראשונה הנוספת – סלט דג פורל, גם כן מצויינת, קלילה ורעננה כשרוטב איולי עוטף אותה בעדינות ואגוזי המלך והצנוניות נותנות לה פריכות ראויה.

יצאנו להפסקת סיגריה וכשחזרנו לשולחן הוא היה נקי ומוכן למנות העיקריות שהגיעו 20 שניות מהרגע שהתיישבנו. תיזמון נהדר בין המטבח, הפלור והקצב המתאים לאורחים. למנות העיקריות הזמנו את מנת השרימפס ביין לבן וחמאה ופילה דג בורי על הגריל. מנת הטייגר שרימפס הייתה טובה ומנת הדג הייתה טובה מאוד - הפילה הלבן היה עסיסי בצד האחד ופריך בצדו של העור, כשעלי הטימין שנחו ממעל עשו את העבודה נותנים הרגשה ים תיכונית ובלתי פורמלית כמו חופשת דייג על גדות הבניאס. המנות העיקריות מוגשות עם תוספת כרובית ותפוח אדמה ברוזמרין לצד רוטב פלפלים אדום וחמצמץ שאסור לפספס.

מתוק לו
מבחינתי, הזכרון שייחרט לי בראש לעוד שנים מ-206 זה הטארט טאטן. קינוח מושלם. המרקם של התפוחים חמאתי, הצבע זהב חום של הקרמל, בצק הפילו המיוחד (בדרך כלל הבצק הוא בצק עלים), גלידת הווניל המנומרת בנקודות שחורות של וניל אמיתי. פשוט קינוח נפלא שעשוי נפלא. רק תיאור המנה גורם  לי לחוש געגועים עזים עוד בטרם נפרדנו. היה שם גם קרם ברולה טעים מאוד אבל לצערי הזכרון ממנו נעלם בצלו הכבד של הטארט וגם... כי פשוט לא נשאר לנו מקום מקום בבטן.

חשבון בבקשה
עסקית - 110 ₪
תוספת:
10 ₪ לקינוחים
12 ₪ למנות הראשונות
15 – ₪ לשרימפס בחמאה
58 ₪ לבירות
סה"כ - 315 ₪

*כתבה פרסומית.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של איתמר מישור

אנחנו כמו פעם
מפצח האגוזים
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר