נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

באילת לא ממש קר. חורף זה לא חורף, והסיבה היחידה שבה אתה יכול לחלות בשפעת היא שאיזה תייר ממרכז הארץ ידביק אותך. אני בכל אופן זוכר שבכל פעם כזו, כשהשפעת השתלטה עלי, הייתה אימי מגישה לי תה עשוי מחתיכות של שורש ג'ינג'ר, דבש, לימון סחוט ומעט סוכר חום. האמת היא שזה די עזר אם כי לאורך השנים האסוציאציה שלי מג'ינג'ר, בלשון המעטה לא הייתה מרעננת.

לימים, נכנס הסושי בסערה למדינתנו הקטנה ושוב חזר הג'ינג'ר בדמות חתיכות קטנות וריחניות עם טעם מעט חריף, ארומה חזקה ושמועות על זה שיש לו סגולות לחיזוק כח הגברא (!)

בקיצור עם כל האסוציאציות האלו, אני וזוגתי אוספים את עצמנו, מצליחים לארגן שמירה אדוקה לעל הילדים, ומגיעים למסעדת 'ג'ינג'ר' באילת. המסעדה נמצאת למרגלות מלון 'עדי' כשהמלון עצמו נמצא במרכז אילתי הידוע בכינויו 'מרכז התיירות'. אגב המרכז קיבל חיות חדשה, ובחמש שנים האחרונות  מכיל מספר רב של ברים , מסעדות ומקומות בילוי.

הכניסה למסעדה כבר מרגיעה אותי. מולי ממוקם בר עגול וסביבו ממוקמים כשמונים מקומות ישיבה, כשרובם הגדול משקיף אל הים ומאפשר לסועד ליהנות מנוף קסום ביום, וממפגן אורות אילתי וירדני בלילה. ליד הבר תלויה תמונה מצוירת של אדם לבוש לבן כשהוא שולח את ידיו קדימה בתנועת טאי צ'י וכל התמונה בנויה ממריחות מטושטשות. ברקע מתנגנת מנגינה שהיא שילוב של צלילים מהמזרח במקצב chill out מרגיע.

התרווחנו לנו על האחת הספות מנסים לעכל את העובדה שבאמת הצלחנו לצאת מהבית (ללא הילדים) ושהסלולרי עדיין לא מצלצל. עיון ראשוני בתפריט פורס לפנינו מגוון גדול מאוד של מנות יצירתיות ומתאימות לחיך הישראלי. יש שיגדירו את מסעדת 'ג'ינג'ר' כ'פיוז'ן אסייתי'. אני חושב שזו מסעדה אסייתית שהושקעו בה המון דמיון, מחשבה ומקוריות.

התפריט כולל מרקים, מנות ראשונות, עיקריות הבנויות על אורז או נודלס, המיוחדים של 'ג'ינג'ר' ואיך לא, תפריט סושי מאוד מגוון בשילוב קומבינציות שונות. אין ספק ,מעט מבלבל, אז מרוב ההתרגשות הוחלט שנזמין שני קוקטילים מרעננים אולי הם יעזרו לי להחליט. אני הזמנתי קוקטייל  'פרש ביז' שכלל אבסולוט רוסברי, אשכוליות וקרנברי שהתאים לאווירה (30 ₪) וזוגתי הזמינה 'ג'ינג'ר מרטיני' הכולל ג'ין פלימות', שנפס תפוחים, מרטיני יבש, ג'ינג'ר וסיידר (30 ₪), אני כבר אומר לכם יש לשתות קוקטייל ויש לשתות קוקטייל באילת. בחוץ חם ואני צופה על נוף מקסים , חיוכה הנפלא של אשתי עושה לי טוב על הלב.

אז אחרי סחרור קל מהקוקטייל פנינו למנה הראשונה בהמלצת המארחת הזמנתי 'סלט סשימי' (56 ₪) שהמילה סלט לא תבלבל אתכם, מדובר בנתחים פרוסים דק של דגי טונה אדומה, דניס, סלמון ושרימפס מונחים בעדינות על מצע משי אדום וירוק. המנה מוגשת עם רוטב שמספר טיפות ממנו מלבישות את המנה בארומה וטעמים נפלאים. זוגתי הזמינה שיפודי יקיטורי יפניים עטופים ברוטב טריאקי מתקתק (36 ₪), העוף היה עשוי בדיוק במידה וההגשה העדינה של שיפודי היקיטורי (שלאחרונה הפכו לטרנד גם בבתים הפרטיים) עושה חשק לאכול ואפילו להזמין את המנה שוב.

היות שהייתי במצב רוח רומנטי המשכתי עם מנה עיקרית הקרויה 'אקזוטיקה' והיא כוללת פירות ים (יכולה להגיע גם בתוספת עוף) ברוטב חלב קוקוס מתקתק צ'ילי ובזיליקום (76 ₪). זו מנה המשלבת טעמים מתוקים וחריפים גם יחד, ויוצרת פיקנטיות עדינה, כאשר מצורפים פירות הים מעל ישנה שמחה רבה בשולחן ואני לא יודע את נפשי מרוב אושר, אגב מעל המנה מפוזרים עלי בזיליקום מטוגנים קלות היוצרים קריספיות משגעת  

זוגתי המקסימה הזמינה פילה דניס על מצע פירה ירק במרינדת עשבי תיבול וג'ינג'ר עם שעועית סינית שטוחה ופטריות (88 ₪), מדובר באמת במנה שמשלבת תפיסת מסעדה ואפיונים של העיר אילת . דג הדניס מאפיין כל כך את העיר הדרומית כיוון שבעבר הלא רחוק היה הייתה חוות דגים, שמעבר לרעש התקשורתי סביב נושא הזיהום הסביבתי, גם תרמה דגי דניס טריים לכל תושבי העיר ומסעדותיה באשר הן, נחזור למנה באמת שהוגשה בפרזנטציה יפה וצבעונית של דג, משולב בירקות, זו באמת מנה שמאפיינת את 'ג'ינג'ר' כיוון שהיא לא כבדה ומעמיסה כי אם קלה ואוורירית, ומאפשרת לך דחיפה של רוח גבית למנה האחרונה.

אז רצינו להגיע למנה האחרונה אבל אי אפשר היה להתעלם מתפריט הסושי הכל כך עשיר ויצירתי, שוב בהמלצת המארחת הזמנו סושי ריינבו מאקי שהוא שילוב של ארבעה סוגי דגים עשויים באומנות ממש, אני אישית חשבתי שאין צורך בסויה במנה כזו היות והרכב הטעמים כל כך מדויק שאין צורך בחבר נוסף, פשוט להכניס ללעוס ליהנות.

טוב, אני בישורת הסופית לקראת המנות האחרונות, בדרך כלל אני נוטה להגיע לקונצנזוס עם זוגתי איזה קינוח בדיוק להזמין ואז אחרי דיונים סיכומים והחלטת מנהל המסעדה אנו בוחרים מנה אחת, הפעם כשראינו במה מדובר אמרנו שאין מצב להגיע להחלטה, אז פשוט נזמין שתי מנות. הזמנו פבלובה, קינוח שאני מכיר, אך טרם טעמתי כזו פבלובה, המרנג היה פשוט טעים, טרי, והשתלב מצוין עם השוקולד ופירות היער. אשתי הזמינה 'מרינה' -  רולדת מוס שוקולד לבן וחלב, עם קונוס חמאת קקאו, ממולא בקרם וניל (34 ₪ כל מנה). אם אתם ממש רוצים לדעת איך הטעם וההרגשה, אני פשוט יכול לומר שהייתי מוכן לשחות בתוך הקינוחים למשך ערב שלם בלי להתעייף.

זהו חברים, נא לא לשכוח אנו בפרובינציה באילת וגם אצלנו יש הפתעות מרעננות. מסעדת 'ג'ינג'ר' בהחלט מביאה את הבשורה האסייתית, ולאחר ארוחה כל כך טעימה, מרעננת ולא מכבידה אפשר בהחלט להמשיך את הערב במרכז הבילוי שנמצא מרחק מטרים ספורים, תיהנו, כאן באילת, לא ממש צריך להתאמץ בשביל זה.

*הכותב היה אורח המקום.

רוצים גם אתם לאכול ב'ג'ינג'ר'? לחצו כאן וקבלו קופון שווה במיוחד.

 

 

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר