נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

ונשאלת השאלה: האם עדים אנו לקונספירציית טארט פיסטוק ודובדבנים עולמית?! שאם לא כן, כיצד ניתן להסביר איך לפתע, אחרי אלפיים שנות שתיקה, הנצה אותה מנה עצמה סימולטנית הן בתפריט הקינוחים של 'קפה איטליה' והן ברשימת המתוקים של 'טוטו'? תודו שזה מוזר.

ולחדשות בהרחבה: 'קפה איטליה', שהתחילה בתור מסעדה בסדר, הולכת ותופסת תאוצה. המסעדה היפהפייה מלאה מאוד הן בצהריים והן בערב ונראה שבצדק: מגישים שם אוכל שמח וטעים בסביבה מצודדת מאוד. אז נכון שטרם פתרו את בעיית השולחנות הקטנים מדי (חווית הסעידה על שולחן כזה משולה ללבישת מכנסי טייבס שקטנים עליך בשתי מידות אם אתה בן, או ענידת חולצת סטרפלס אקסטרה-סמול אם את בת שלובשת מידיום. בכל מקרה זה מסתיים בכאב ראש איום), אבל יש גם שולחנות אחרים, גדולים יותר, וקצת מיקוח עם הצוות יזכה אתכם במעבר לשם. חוץ מזה – מומלץ בחום, כולל טארט הפיסטוקים והדובדבנים בקינוח (אם כי עוד כמה דובדבנים לא היו מזיקים).

ב'טוטו' המצב זוהר אפילו עוד יותר. לא מזמן התחלף תפריט הצהריים ונכון לעכשיו הוא אחד המשובחים בעיר. יש מנת מולים נהדרת, ברוסקטת טלה משובחת, פסטות טובות, תבשילי טלה מתחלפים ומסקרנים (ובעיקר טעימים), דג לברק שלם בגריל ועוד כהנה וכהנה תופינים.

בניגוד לצמד הטרנדים הלוהט השוטף את סצינת המסעדנות התל אביבית – או לסגור לגמרי (RDB, אורקה, אלי-אולי) או להוזיל מאוד (רפאל, כתית), בטוטו החליטו שעולם כמנהגו נוהג ושלמרות השפל הגואה (מן משחק מילים שכזה), טרם הגיעה העת להיתפס לפאניקה. תפריט הצהריים החדש נשאר נאמן לקו של המסעדה, ולא שהוא משובץ כמהין וכבד אווז, אבל הוא גם לא נמכר במחירי רצפה ו/או עשוי מחומרי גלם של הצנע. רק מנת העוף בגריל ("עוף ברוטיסרי" כפי שאוהבים להגדיר זאת בטוטו) קצת מקרטעת, הן בגלל חומר הגלם הפשוט מדי והן בגלל עודף צלייה ועודף ג'לטין בציר הסמיך והדביק מדי המלווה את העוף, ציר שמיהר להיקרש ולקבל ג'ילדה עוד בדרך מהמטבח.

אבל ח'ליכ, אלה תקלות מקומיות שאינן מעיבות כהוא זה על ארוחת הצהריים המשובחת שעולה 92 ₪ - לא זול אבל בהחלט בתחום חשבון ההוצאות למגוהצי הסביבה ומעונביה. עוד יוזכר שהמסעדה מקננת בקרקעיתו של מגדל המשרדים היוקרתי ביותר בתל אביב, אשר על כן שורה עליה אווירת חג ומועד עולמית, ויוזכר שהקינוחים הם נקודת התורפה שלה – טארטלט הדובדבנים והפיסטוק רצת תפל, עוגת הבבה בסדר, אבל פירות היער המוגשים איתה הם החלק המוצלח במנה ובקיצור – דווקא בשלב המתוקים כדאי לשמור על הגיזרה והארנק.

מעבר לכך, מדובר באחת המסעדות הטובות בעיר ובארץ. לכו לשם ותיהנו מאוכל נפלא עם שירות נעים במחירים שאולי אינם זולים ממש, אבל בהחלט שווים.

קפה איטליה
קרמניצקי 6, תל אביב 03-5612888

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
טוטו בתל אביב
053-9443122

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
חיים כהן סולו
טיסת סולו
מצאנו את הגביע הקדוש!
אהבה זה בזול
שטר סגול אחד
הצעיר מנהריים
מיומנה של אחות מעשית
קיטון של טעימין
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר