נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

כשהתבשרתי שאני הולך לאספרסו בר בראשון לציון, עיקמתי תחילה את האף. אתם יודעים, מאז שבאמצע שנות ה-90 קמו כל בתי הקפה למיניהם הנושאים את השם "אספרסו", באופן כללי אתה יודע, פחות או יותר, מה תקבל, ומבלי לפגוע חלילה ברשת אספרסו בר, שהציבה סניף שאני נוהג לפקוד מעת לעת מתחת לבית שלי, ידעתי שיהיה זה לא פשוט בכלל להפתיע שועל אספרסואים שכמותי. ובכן, מתברר שזה לא קשה בכלל, זה דווקא קל. ממש קל.

בואו נגיד שאפילו לא הייתי בכיוון, כי לאספרסו בר הזה אין שום קשר לרשת שרובכם מכירים. נהפוך הוא, זה אפילו לא בית קפה, אלא בר, יחד עם מסעדה. מן ההגינות אציין, שלאחר הביקור קראתי מספר כתבות על המקום, ונוכחתי לדעת שגם אלה שהיו שם לפניי נפלו בפח לפני שהתוודעו למציאות הכלל לא מרירה. התפריט של אספרסו בר ראשל"צ עשיר וכולל לא רק ארוחות בוקר, כריכים וסלטים שתמצאו בבית קפה ממוצע, אלא גם תפריט אלכוהול נרחב עם עשרות סוגים של קוקטיילים, ליקרים, וויסקי, יינות אדומים ובקיצור – כל מה שמחזיק בר טוב שמכבד את עצמו. יש גם הרבה מאוד סוגים של פסטה, דגים וקרוב ל-20 מנות עיקריות בשריות, ובקיצור - כל מה שמייצרת מסעדה שמכבדת את עצמה. ועכשיו, אתם בוודאי מבינים את ההקלה שהרגשנו, הג'מוס והמושך בקולמוס, כשהתיישבנו בפנינה הכיפית הזו בגן העיר של ראשל"צ.

לאספרסו בר מספר אופציות לבילוי – ישיבה במסעדה, סביב השולחנות או בחוץ, בנוף מדהים שמשקיף לפארק. נו, טוב, עם מזג האוויר הסוער והטמפרטורות הקפואות, אתם בוודאי יכולים לשער שנאלצנו לוותר על האופציה השלישית, על אף מגניבותה הפוטנציאלית. לקראת האביב, זו תהיה הבחירה שלי. ועדיין, למרות ההתראות על סופות שירחיקו אורחים, המקום היה יחסית מלא, כשהרוב בו הוא מהמין היפה, עוד "וי" שראוי לזכרים שבינינו לסמן.

פתחנו עם מרקי היום - מרק עגבניות ומרק עדשים מעולים (26 ₪), פטריות שמפיניון בציפוי פריך, ממולאות גבינות ורובצות בקרם שמנת (37 ₪ למנה מכובדת ויפה) וגם אגרול מרוקאי מטוגן במילוי בשר וצנובר (37 ₪). דליקטס. המשכנו לעיקריות, כשהג'מוס מזמין את מנת הפילה סלמון עם ריבת בצל (69 ₪), שמוגשת על פירה תפוחי אדמה, ואני הולך על מדליוני פילה בקר (85 ₪), מנה שהייתה טובה, עשויה במידה המתאימה והוגשה עם צ'ילי פרייז, תפוחי אדמה חתוכים מתובלים ברוטב מתוק-חריף. לצד כל אלה היו גם כוס יין קיאנטי קסטלני אדום (24 ₪) וקוקטייל ונילה סקיי, לחובבי האלכוהול המתוק שביניכם, שילוב של וניל, לימון ואננס עם וודקה וניל, לימון טרי וסירופ אננס. לקינוח היו לנו מנת פרופיטרול (37 ₪), פחזניות במילוי גלידת וניל וגנאש חם, ומרנג עם מוס שוקולד לבן ופירות יער (35 ₪). חמדו עינינו גם את הוופל הבלגי, אבל באמת שכבר לא היה לנו מקום לדחוף. כדז'סטיף הורדנו ליקר פרנה ברנקה (32 ₪), ובא לציון גואל.

אישית, אני לא אוהב לכנות את ראשל"צ בשמות שאינה ראויה להם. למשל, פריפריה. אתם יודעים, רבע שעה מתל אביב וכו' וכו'. את שני אזורי התעשייה, הישן והחדש, כבר חרשתי אין ספור פעמים (במסגרת העבודה ומחוצה לה), ואני שמח לציין שהעיר היא מתחם קולינארי עשיר ונרחב בפני עצמו. האספרסו בר רק תרם עוד נדבך לתפישה הזו, בשירות, באירוח ובאיכות האוכל. ככה שלהגיד לכם שוב בהתנשאות ש"זו רק נסיעה קצרה מתל אביב"? לא ולא. יודעים מה? לא רוצים, אל תבואו. ההפסד כולו יהיה שלכם.

*הכותב היה אורח המסעדה.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עצם העניין
קציצה ממלכתית
ראש לאריות
היהלום שבמנגל
אם אין אני לי, מילי'ס
מי שלא עומד בחום, שייצא
והי-ם עודנו מלא
משהו-משהו טואטלי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר